Home / Tetkina Kuhinja / Marinirana somovina pečena u rerni
Marinirana somovina pečena u rerni

Marinirana somovina pečena u rerni

Som je rečna riba, neutralnog ukusa i ovo je idealan način pripreme jer će postati sočan i pikantan, a priprema je veoma jednostavna.

Potrebno je:

5-6 komada somovine

za marinadu:

1 limun

½ kašičice bibera

1 kašičica soli

1 glavica belog luka (sitno iseckanog )

1 kašika suvog začina

malo svežeg ili suvog peršuna

2-3 kašike ulja

2 kašike belog vina

začin po ukusu – origano ili bosiljak

1 kašičica senfa

IMG_0350IMG_0351

Komade soma premazati marinadom pripremljenom od navedenih sastojaka i ređati u tepsiju za pečenje. Ostatkom marinade preliti somovinu, pokriti folijom i ostaviti u frižderu da odstoji 2, 3 sata. Pre pečenja skloniti foliju i peći na 220 stepeni oko sat vremena. Služiti toplo, sa krompirićima i zelenom salatom.

IMG_0357

Prijatno!

Gordana Radojković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*