Jogurt kao kozmetičko sredstvo

Retki su oni koji ne vole jogurt, bogat je vitaminom D, proteinima i probioticima i smatra se zdravom namirnicom, ali pored toga što ga pijemo, on je i odlično kozmetičko sredstvo.

Jogurt odlično vlaži kožu, može je posvetliti ali i smanjiti tamne krugove ispod očiju, efikasan je protiv bubuljica i akni, pa možete napraviti masku od jogurta i meda. Pomešajte istu količinu meda i jogurta, ali za razliku od ostalih maski koje se nanose na lice i ostavljaju da stoje, ovom treba samo desetak minuta kružnim pokretima da masirate lice a zatim isperete toplom vodom.

Ako je dobar za našu kožu, jogurt je onda dobar i za kožu glave i kosu, čini je mekom i svilenkastom. Možete ga koristiti kao pakovanje, samo ga utrljajte, ostavite da malo odstoji a zatim isperite toplom vodom.

Jogurt je takođe jedan od najboljih pilinga za celo telo. Pomešajte gas a sušenom korom limuna (kad pravite limunadu ili bilo šta drugo za šta vam je potreban limun, narendajte koru, sušite na papirom ubrusu i čuvajte u zatvorenoj tegli) i masirajte lice i telo kružnim pokretima a zatim isperite mlakom ili hladnom vodom. Koža će vam biti glatka i hidrirana.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *