Home / Tetkina Kuhinja / Tirolski kolači
Tirolski kolači

Tirolski kolači

Potrebno:

200 g brašna

2 kašičice praška za pecivo

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

1 jaje

sok od pola limuna

120 g putera

džem

šećer u prahu

Pomešajte brašno i prašak za pecivo.  U sredini napravite uduljenje i u njega stavite šećer, vanilin šećer, jaje i sok od limuna. Promešajte varjačom a zatim dodajte komadiće putera i nastavite da mesite rukom sve dok ne dobijete glatko testo. Ukoliko vam se testo lepi, dodajte sasvim malo brašna ili testo stavite u frižider da se ohladi.

Pospite radnu površinu brašnom i razvucite tanko testo. Vadite krugove promera 8 cm. Na polovini krugova napravite rupe, možete koristiti naprstak, njega danas retko ko ima pa se možete poslužiti nečim drugim.

Pecite 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni, vodite računa da ne prepečete, kolači treba samo blago da porumene.

Kada se ohlade, cele kolutove premažite džemom po želji i prekrijte ih kolutovima sa otvorima. Pospite šećerom u prahu.

DSCN2694

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*