Home / Kafa sa tetkom / Seksistički parking
Seksistički parking

Seksistički parking

Ne samo kod nas, nego skoro u svim zemljama sveta vlada uverenje da su žene lošiji vozači od muškaraca. Na tu temu ispričano je bezbroj viceva, na Internetu se može naći bezbroj videa koji prikazuju žene koje ne mogu da parkiraju vozilo. Da su žene lošiji vozači od muškaraca uopšte nije tačno, ali sa predrasudama je najteže boriti se.

Ova predrasuda dovela je do toga da su u Seulu napravljena parking mesta koje mogu isključivo koristiti žene a koja su duža i šira od klasičnih parking mesta.

Prva ovakva parking mesta nikla su u Seulu još 2009. godine i na njih je do sada utrođeno preko sto miliona dolara. Najveći broj ovih parking mesa nalazi se ispred supermarket i tržnih centara i sva su obeležena roze bojom i označena simbolima koji predstavljaju ženu.

Gradske uprave koje su napavile ove ženske parkinge kažu da su samo želele da olakšaju život ženama i da ih zaštite od eventualnih saobraćajnih nezgoda, međutim, udruženja koja se bora za prava žena i ravnopravnost polova oštro kritikuju ove parkinge smatrajući ih nepotrebnim i ekstremno seksističkim.

Izvor:  donna.fanpage.it

One comment

  1. ja sam žena i uparkiram se u cugu.Ne može me niko ubijediti da to ima veze sa polom.Podržavan otvaranje ovih parking mjesta, bez obzira kakvu to imalo pozadinu. Ko ih jebe neka misle šta god hoće, u borbi sa povrijeđnim sujetama ostaćemo bez parking mjesta.Ne bih željela da se ovakva ženska udruženja bore za mene !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*