Home / Tetkina Kuhinja / Prolećni mafini sa jagodama
Prolećni mafini sa jagodama

Prolećni mafini sa jagodama

U sezoni jagoda, idealna užina ili slatkiš .

Potrebno je:

4 jaja
250 g šećera
8 kašika vrele vode
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
jagode (oko ½ kg)

Penasto umutiti jaja ,šećer i vanilin šećer i u toku mućenja dodati vrelu vodu, kašiku po kašiku, zatim lagano umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo. U kalupe za mafine staviti papirnate korpice i svaku napuniti 2/3. Odozgo ’’ubosti’’ jagode (ako su krupnije, iseckati ih).
Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta.

IMG_9320

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*