A o čemu toliko pričate?!

Telefonski razgovori sa mamom uve izazivaju čuđenje kod muškaraca i pitanje  – A o čemu toliko pričate?

Mame i ćerke uvek imaju o čemu da razgovaraju ali sa udajom ili odlaskom ćerke iz kuće da bi otpočela samostalan život,  izgleda da imaju još više tema. Preko 60 odsto žena, utvrdilo je jedno istraživanje, provede preko dva meseca života pričajući telefonom sa svojom mamom. U proseku, one razgovaraju tri puta nedeljno i svaki razgovor traje oko 16 minuta, dok razgovor sa ocem, koji je vrlo ređi, traje samo 7 minuta.

Ovo znači da ćerka priča sa mamom oko 49 minuta nedeljno, odnosno dva meseca tokom svog života. Istraživanje je sprovedeno kod žena između 18 i 50 godina starosti. Isto ovo istraživanje pokazalo je da ćerke zovu očeve najviše jednom nedeljno i da razgovor traje u proseku oko 7 minuta.

Najmanje tri puta nedeljno, obavljaju se razgovori i sa prijateljicama, jednom nedeljno sa sestrom a čak dva puta dnevno sa partnerom.

FreeDigitalPhotos.net
FreeDigitalPhotos.net

O čemu čerke razgovaraju sa svojim mamama

Odlaskom iz roditeljske kuće, sa otpočinjanjem sasvim drugačijeg života koji donosi mnogo više obaveza, ćerke uglavnom od svojih mama traže savete pa se na vrhu liste tema za razgovor nalaze porodične stvari, deca, zatim razgovori o poslu i zdravstveni problemi. Mnogo ćerki sa svojim mamama ogovaraju svoje kolege, muževe, prijateljice, kao sa osobom u koju imaju najviše poverenja, pokazalo je ovo istraživanje.

Foto u zaglavlju: examiner.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *