Nisu eliksir mladosti ali mogu odložiti pojavu bora – semenke suncokreta

Bore su jedan od najveih ženskih neprijatelja, bez obzira što je sasvim normalno da koža stari i bez obzira što ih prihvatamo kao nešto sasvim normalno, svaki put kad pogledamo svoj odraz u ogledalu volele bismo da nestanu.

Eliksir večne mladosti još uvek nije pronađen, ali postoje neke stvari koje mogu usporiti starenje kože, jedna od njih su – semenke suncokreta.

Semenke suncokreta usporavaju starenje kože jer sadrže u sebi antioksidante koji regenerišu ćelije i tako kožu čine mekom i elastičnom. Redovnim konzumiranjem semenki suncokreta može se odložiti pojava bora, kako kažu, mnogo bolje od najskuplje kreme protiv starenja kože jer koliko god kvalitetne sastojke da sadrži, krema na kožu deluje samo spolja, dok semenke suncokreta, kao hrana uopšte, na kožu deluju i iznutra.

ID-100101595

Semenke suncokreta su bogate vitaminom E, folnom kiselinom, antioksidantima, magnezijumom.

Idealno bi bilo konzumirati ih uz doručak, kao užinu ili popodne, po mogućstvu sirove kako bi iskoristili sve hranljive sastojke.

Naravno, pošto na starenje kože utiču i drugi faktori sem godina, stres, malo sna, nepravilna ishrana, da biste je što duže očuvali mladom, potrebno je voditi zdrav način života, zdravo se hraniti, baviti se nekom fizičkom aktivnošu i dovoljno spavati, bar osam sati dnevno.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *