Dušo, kako ne razumeš? Petnaest stvari koje muškarci nikada neće razumeti kod žena

Postoji mnogo stvari koje ne razumemo kada su muškarci u pitanju, kako mogu da ostave ludnicu u kupatilu posle tuširanja ili kakva je čar ispijati pivo sa drugarima, dok s druge strane očekujemo da svaki naš postupak njima bude potupuno razumljiv. Kažu da neke stvari kod žena može razumeti samo muškarac koji je voli, pardon, on i dalje ne razume ali se pravi da je sve u redu.

Ovo je petnaest stvari koje muškarci ne razumeju ali nam i dalje govore – da, dušo:

Nosimo visoke potpetice a žalimo se da nas bole stopala

Ali zašto to radiš? Zato što želim da izgledam dobro, znam da na visokim potpeticama moje noge izgledaju božanski, trpeću. Muškarci prećutkuju – Onda trpi i ne žali se.

Nemamo šta da obučemo a ormar nam je pun

Jeste pun i da, imam puno stvari, ali za ovu priliku nemam šta da obučem.

Devil-wears-Prada-gifs-Miranda-Priestly-Emily-Blunt9_zpsb87dd4b3

Hiljadu puta se presvučemo i na kraju obučemo prvi kombinaciju

Presvlačenje pred izlazak. Dušo, kako izgledam? Dobro? To mi govoriš samo zato što si nestrpljiv. Presvlačenje, presvlačenje, presvlačenje i na kraju sat vremena kašnjenja.

Nije mi ništa

Koliko puta ste bile ljute, nerozne, uznemirene a na njegovo pitanje – Šta ti je – odsečno odgovarale – Ništa! Muškarci ovo smatraju neopisivo detinjastim ali se ne usuđuju da svaki put postave isto pitanje iako znaju da će odgovor biti takođe isti – Nije mi ništa!

Bol zbog slomljenog nokta

Oni definitivno ne razumeju svu tu kuknjavu oko jednog nokta, veću nego kada je u pitanju glavobolja. I uvek se pitaju kako smo preživele porođaj, čuli su da to mnogo boli.

anigif_enhanced-buzz-12512-1388469451-11

Ljubomora

Dobro, to razumeju jer su i sami ljubomorni. Ali nikako ne razumeju zašto smo ljubomorne na njihove muške prijatelje i zašto ih toliko ispitujemo kako im je lepše da sede sa njima nego sa nama.

Optužujemo ih da su nesposbni

Želimo muškarca koji će nam pomagati oko dece, kuvanja, čišćenja, pranja, ali kad nam pomažu žalimo se da iza sebe ostave ludnicu i stalno im govorimo da ne rade kako treba, da su nesposobni. Sve se završava sa – Skloni se, ja ću!

Uzeću malo od tebe

Stalno smo na dijetama i stalno se odričemo stvari koje volimo. Na ponudu odgovaramo sa – Ne, neću, probaću malo od tebe. Nije im jasno zašto nam je lakše da pojedemo kolač iz njihovog tanjira nego iz svog.

Gde ti želiš

Na pitanje gde bismo volele da izađemo obično odgovaramo da nam je svejedno, da on izabare. U stanju smo da upropastimo celo veče zvocajući da je mesto na koje nas je odveo potpuno bezveze i da on, kao i uvek, misli samo na sebe. A lepo nas je pitao.

Pokloni mi ne znače ništa

Većina žena govori da joj pokloni ne znače ništa. Cveće? Ma hajde! Potajno, svaka se nada poklonu, čak i onda kada je kategorična – nemoj ništa da mi kupuješ! Muškarcu koji se usudi da posluša i stvarno ne kupi ništa sleduje višednevno kritikovanje da nas ne voli. Ne razumeju zašto pričamo jedno a mislimo drugo.

ginger-rogers-crying-tears-gif

Plakanje zbog frizure

Jedan od ženskih klasika. Kada imamo dugu kosu želimo kratku i obrnuto. Koliko god da nam on govori da nam je frizura odlična mi plačemo još više. Nije im jasno. Pa kosa raste.

Sposobnost da radimo više stvari odjednom

On nas posmatra kako hranimo dete, kuvamo, razgovaramo telefonom sa drugaricom, istovremeno gledamo nešto na televizoru, pričamo sa psom i sve funkcioniše kako treba. Nije im jasno kako nam uspeva a da ništa nije krenulo naopako kao kad nam oni nešto pomažu.

Ako si dobar, šonja si

Stalno se žalimo kako više nema finih, kulturnih i pažljivih muškaraca. Ali ako su dugo vremena prema nama pažljivi, vode računa da nam ne stanu na žulj, optužimo ih da su šonje.

Meg-Ryan-When-When-Harry-Met-Sally-Gif

Ti ne želiš dete sa mnom

Zajdeno ste se složili da je rano za decu. Ok, tuđa su divna, mazićemo ih, fotografisati se sa njima, ali za nas je još rano. Usude li se da glasno, bez ikakvog povoda kažu da još ne žeče decu, bez obzira na dogovor, biće optuženi kako nas ne vole.

Ja sam jaka i nezavisna žena, nije mi potrebna ničija pomoć

Prvu priliku iskoristimo da ih optužimo da su bezosećajni stvorovi koji se ne pitaju da li možemo sve same i da li su nam potrebni nečiji podrška i pomoć. Ostaju totalno zbunjeni.

Preuzeto sa Fernanda

One comment

  1. Типично понашање празноглавих глупача.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *