Beli luk protiv kurjih oči i bradavica

Ako ste nekada “muku mučili” sa kurjim očima i bradavicama, znate koliko je teško izlečiti ih. Kurje oči nastaju na stopalima zbog trenja ili pritiska i ako ih zapustite ovi žuljevi mogu biti veoma bolni, a bradavice su zarazne i mogu se pojaviti bilo gde na telu.

Ako ste tragali za prirodnim lekom, to je beli luk koji je veoma moćan protiv ovih bolesti kože.

Ukoliko rešite da probate da lečite jedno od ova dva belim lukom, treba da znate da ga ne treba stavljati na zdravu kožu jer ćete imati neprijatan osećaj peckanja i žarenja kao da ste sipali neku kiselinu, koža će se zacrveneti, boleće vas, a može početi i da se ljušti.

Kako biste zaštitili zdravu kožu, možete na nju staviti parče neke krpe na kojoj ćete napraviti rupu kroz koju ćete tretirati samo bradavicu ili kurje oko.

Za lečenje kurjeg oka porebna su vam dva češnja belog luka, izgnječite ih dobro dodajte pola kašičice maslinovog ulja i mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu masu.

Ovom smesom namažite žulj i previjte pamučnom krpom ili gazom. Potrebno je da stoji najmanje dvadeset minuta ali bilo bi najbolje da stoji celu noć. Postupak ponavljajte svakoga dana ili noći, sve dok ne izlečite kurje oko.

Za lečenje bradavica koristite samo beli luk bez maslinovog ulja, na isti način – dobro ga izgnječite, nanesite na bradavice, previjte zavojem i ostavite preko noći. Ponavljati tretman najmanje petnaest dana.

Jednostavniji način da se oslobodite bradavica, ali dugotrajniji, je da, kad god se setite, nekoliko puta u toku dana, isečete češanj belog luka na pola, malo ga zgnječite da pusti sok i njime premažete bradavicu.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *