Kako da budete šik, živite i uživate kao Francuskinje

Ceo svet zavidi Francuskinjama, one su šik na jednostavan način, vitke bez dijete, atraktivne su čak i kad nisu lepe. Samouverene su. Žive lepo čak i kad nemaju mnogo novca.

Naravno, ovo nije pravilo, ali kad neko kaže Francuskinja, pomislite upravo na ovakvu ženu.

Ovako je počela tekst o tome kako uživati kao francuske žene, Rebeka Plantie, koja živi u Francuskoj, suosnivač Fit To Inspire, koja kaže da još uvek nije potpuno primila francuski naglasak iako decenijama živi u Francuskoj, ali da je primenila nešto od stava francuskih žena koje umeju da brinu o sebi, uživaju u životu bez izgovora za neuspehe ili optužujući nekog drugog.

Kako voleti sebe, “a la francaise”, sažela je u 13 tačaka:

Iskoristiti ono što imate – Francuskinje su poznate po svom osećaju za stil, znaju šta im dobro stoji, nisu kupoholičarke, svoju garderobu upotpunjuju modernim detaljima, ne prate slepo modu.

Foto: fashion-couture.com
Foto: fashion-couture.com

Osećati se dobro, važno je koliko i izgledati dobro – kupke, tretmani lica, masaže, bilo koji tretman za telo za Francuskinju nije luksuz  nego obaveza, bez obzira na to koliko ima obaveza.

Ne kažnjavati svoje telo – Francuskinje funkcionišu na principu zadovoljstva, ako rade nešto što im pričinjava zadovoljstvo, to će se odraziti na njihov život i izgled.

Prihvatiti svoj fizički izgled – francuske žene znaju da njihova sreća ne zavisi od konfekcijskog broja koji nose, svejedno je da li nose broj 36 ili 46, ona zavisi od toga koliko se dobro osećaju u svojoj koži.

Uživati u hrani – ishrana je u Francuskoj deo opšte kulture i Francuskinja se nikada neće odreći dobrog zalogaja, ali biće umerena. Francuskinje jedu hleb, sir i slatkiše svakoga dana.

Foto: stuff.co.nz
Foto: stuff.co.nz

Poštovati svoje telo – prejedanje čini da se osećate loše. Ako volite čokoladu, jedite je, ali malo. Ako volite vino, popijte čašu. Život je zasnovan na zadovoljstvima a ne na preterivanju ili lišavanju.

Izgledati dobro  – i Francuskinje su žene koje često žure, ali uvek su lepo obučene i negovane, sa čistom i urednom kosom. Time pokazuju da poštuju sebe ali i ljude oko sebe.

 Biti hrabra –  Francuskinje su hrabre, nekonvencionale, neguju individualnost, ne plaše se da budu drugačije i prepoznatljivog stila.

Foto: telegraph.co.uk
Foto: telegraph.co.uk

Izvući najbolje od sebe – Francuskinje ne čekaju da izgube pet kilograma kako bi izgledale dobro. One se trude da izgledaju sjajno.  Ako izgledaju dobro, osećaju se dobro i niko sem njih samih ne primećuje tih pet kilograma viška.

Biti prirodna – niko ne voli izveštačenost i maske. Minimalna šminka, lepršava kosa, karmin, parfem  i to je to.

Ne dozvoliti da vas godine ometu u tome da živite dobro – U mnogim zemljama, žene u određenim godinama prestaju da brinu o sebi, smatraju da njihovim godinama ne priliči da budu zavodljive. Francuskinje se i u vrlo zrelim godinama trude da izgledaju dobro. Izabel Iper, Izabela Ađani, Žilijet Binoš, Ines de la Frensaž, sve one su dobro prešle četrdesetu godinu a i dalje su lepe i privlačne

Biti zahvalna na malim stvarima – male stvari u životu su podjednako važne kao i one velike. Nov parfem, zalogaj dobrog sira, miris lavande u kupatilu mogu dan da učine savršenim.

Uživati u životu –  Pronaći svoju strast, reći “ne” svemu što predstavlja gubljene vremena i nastaviti dalje. Usresredite se na ono što volite, to život čini lepim.

Izvor teksta i fotografija u zaglavlju: fittoinspire.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *