Home / Tetkina Kuhinja / Juneći gulaš sa šampinjonima
Juneći gulaš sa šampinjonima

Juneći gulaš sa šampinjonima

Jedno od omiljenih jela u svakoj kući je upravo gulaš, ne samo zato što pleni svojim pikantnim ukusom nego i zato što se može skuvati i dan ranije. Pravo je uživanje u se kući vraćate umorni a ručak  je već spreman, samo ga treba podgrejati.  Postoji mnogo varijacija recepata za gulaš, svaka domaćica ima svoj tajni sastojak, ali jedno je sigurno, što više kvalitetnih sastojaka i začina  to bolji gulaš.

Potrebno je:

½ kg junećeg mesa

½ kg šampinjona

1 konzerva paradajz pelata

½ l supe od kocke

1 kašičica bibera

1 kašičica aleve paprike

100 g dimljene slanine

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

1 lovorov list

1 kašika suvog povrća

2 kašičice soli

1 dcl crnog vina

2 kašike prezle

Sitno iseckati crni i beli luk, propržiti malo na ulju i u to dodati junetinu iseckanu na kockice. Posoliti i pobiberiti, sipati alevu papriku i pržiti uz mešanje oko 10 minuta, pa u to dodati šampinjone iseckane na listiće, sitno iseckanu slaninu, suvo povrće i lovorov list, promešati  i dodati paradajz pelat.

IMG_9528

Posle petnaestak minuta naliti supom i crnim vinom.  Kad provri, smanjiti vatru i ostaviti da se kuva na tihoj vatri još oko sat vremena. Pri kraju dodati prezle da gulaš dobije na gustini.

IMG_9544

Služiti uz testeninu, pire krompir ili pirinač.

IMG_9549

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*