Istraživanje – prirodne obline pobeđuju veštačke

Moda, čak i ona koja se odnosi na to kako treba da izgleda žensko telo , ima veoma jak uticaj na žensku psihu, da nije tako, ne bi toliko devojaka i žena  odlazilo na korektivne operacije kako bi se bar malo približile trenutnom modnom trendu. Nema žene koja je svaki put kad pogleda svoj odraz u ogledalu zadovoljna svojim izgledom. Češće nego što oseti zadovoljstvo, pomisli kako bi struk trebalo da joj bude tanji, noge duže a grudi veće. Većina ženskih želja vezana je za fizički izgled kao preduslov za srećan i zadovoljan život. Naravno, sve to nije tako jer da jeste, većina žena bi bile vrlo, vrlo nesrećne.

Kako živimo u vreme bjutizma, vreme u kome je najvažniji fizički izgled, sajt Sofeminine.co.uk sproveo je anketu o tome kakvo telo žene žele da imaju i kako prihvataju svoje telo.

Odgovori su bili iznenađujući – 79% žena koje su učestvovale u ovom istraživanju izjavile su da se osećaju atraktivno sa svojim prirodnim oblinama, da smatraju da isto misle i njihovi partneri i da nikako ne bi uradile neku od korektivnih operacija, da je prirodno i sa malim manama mnogo bolje nego veštačko.

Ovo istraživanje je u odnosu na neka ranija istraživanja pokazalo da se smanjio broj žena koje kao sinonim za lepotu smatraju mršavost. To ne znači da žene više ne vode računa o svojoj liniji, naprotiv, žene se nikada više nego danas nisu bavile fizičkom aktivnošću, danas su u mnogo boljoj formi nego ranije, već da žene vole svoje telo i sve manje pažnje obraćaju na trendove koji samo dovode do nezadovoljstva i stresa.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *