Protest protiv diskriminacije – suočite se sa surovom realnošću

Na fotografijama ćete videti malo drugačije Diznijeve princeze od onih na koje ste navikli. Ove princeze su, sve do jedne, lepe, zgodne, kakve god nevolje da ih snađu, na kraju šetaju cvetnim livadama, blještavim dvorcima, plivaju bistrim rekama, uopšte, njihov svet je bajkovit, žive u bajkama. Međutim, neke od njih sada nemaju ruku ili nogu, nalaze se u invalidskim kolicima ili moraju da se kreću uz pomoć štaka.

Aleksandar Polombo, dizajner, objavio je na svom blogu fotografije ovih princeza želeći da ih što više približi realnom svetu, sa pitanjem – Da li ste se ikada sreli sa osobom sa hendikepom u nekom Diznijevom filmu?

la-provocazione-800x540

Naravno da ne. Hendikep se ne uklapa u standard kompanije Dizni.

Polombo ovim fotografijama izražava svoj protest prema društvu u kom živimo a već je izazvao pažnju kada je kritikovao “pojavljivanje” Mardž Simspon u PlayBoy-u.

Ove princeze. Polombo je pretvorio u osobe sa invaliditetom, sa jasnim ciljem da pokaže da svet nije savršeno mesto kao ni ljudi koji žive u njemu i da ga nikako ne treba predstavljati kao mesto gde nema hendikepiranih osoba jer tako izbegavamo da vidimo da postoje i još uvek ih, na neki način, teramo da se kriju od nas.

biancavene-sulla-carrozzella-800x540cenerentola-800x540pochaontas-800x540

Izvor vesti i fotografije: donna.fanpage.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *