Home / Tetkina Kuhinja / Langoši
Langoši

Langoši

Langoši su, zakleće se neki, isto što i naše mekike, testo je skoro identično, samo se način na koji se služe razlikuje. Langoši se uglavnom jedu premazane pavlakom i posute rendanim kačkavaljem ili nekim drugim tvrdim sirom a mekike jedemo sa sirom, šećerom, džemom…

I jedno i drugo možete jesti sa onim što volite, važno je da ih služite dok su još tople.

Potrebno je:

2 dcl mleka

1 dlc vode

1 suvi kvasac

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

oko ½ kg brašna

U mlako mleko sipajte kašičicu šećera, dodajte kvasac i razmutite, prednost suvog kvasca je što ne morate da čekate da nadođe. Dodajte vodu i so. Polako sipajte tečnost u brašno i umesite testo koje neće biti tvrdo ali da se ne lepi za prste. Ostavite da nadođe dok ne udvostruči masu.

DSCN0962

Na tanjir sipajte ulje, dlanove premažite uljem, odvajajte loptice i rastanjite ih na tanjiru kao palačinke. Pržite na vrelom ulju, sa jedna i druge strane.

DSCN0961

Možete ih služiti uz sitan sir začinjen belim lukom, peršunom i tucanom ljutom paprikom. Sir podelite na dva dela, u jedan stavite sitno seckana 3 češnja belog luka i kašiku peršuna a u drugi tucanu papriku zavisno od toga koliko je ljuta i koliko volite ljuto.

DSCN0966

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*