Ko ne voli boraniju, zavoleće je u ovom ukusnom gurmanskom jelu . Idealno je za radnu nedelju jer je količina dovoljna za dva dana.
Potrebno je:
1 kg zelene boranije
½ kg dimljene mesnate slanine
1 zelena paprika
3, 4 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
mirođija (sveža ili suva)
1 kašičica aleve paprike
pola kašičice bibera
2 kašičice soli
peršun (svež ili suv)
1 kašika masti
Sitno seckan crni luk propržiti na masti a zadim dodati slaninu isečenu na kocke i šargarepu isečenu na kockice. Prodinstati nekoliko minuta da slanina stvori koricu pa dodati boraniju i iseckanu papriku. Posoliti i pobiberiti, dobro promešati i naliti vodom da ogrezne. Kuvati oko 40 minuta uz povremeno mešanje pa dodati sitno iseckan beli luk i kašičicu aleve paprike. Posle oko 10 minuta dodati seckanu mirođiju i peršun (po ukusu). Kuvati još oko 10 minuta.
Služi se sa sezonskom salatom.
Prijatno!
Gordana Radojković