Home / Tetkina Kuhinja / Kuvana boranija sa slaninom
Kuvana boranija sa slaninom

Kuvana boranija sa slaninom

Ko ne voli boraniju, zavoleće je u ovom ukusnom gurmanskom jelu . Idealno je za radnu nedelju jer je količina dovoljna za dva dana.

Potrebno je:

1 kg zelene boranije

½ kg dimljene mesnate slanine

1 zelena paprika

3, 4 šargarepe

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

mirođija (sveža ili suva)

1 kašičica aleve paprike

pola kašičice bibera

2 kašičice soli

peršun (svež ili suv)

1 kašika masti

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sitno seckan crni luk propržiti na masti a zadim dodati slaninu isečenu na kocke i šargarepu isečenu na kockice. Prodinstati nekoliko minuta da slanina stvori koricu pa dodati boraniju i iseckanu papriku. Posoliti i pobiberiti, dobro promešati i naliti vodom da ogrezne. Kuvati oko 40 minuta uz povremeno mešanje pa dodati sitno iseckan beli luk i kašičicu aleve paprike. Posle oko 10 minuta dodati seckanu mirođiju i peršun (po ukusu).  Kuvati još oko 10 minuta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Služi se sa  sezonskom salatom.

Prijatno!

Gordana Radojković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*