Home / Porodica i zdravlje / Da li ste čuli za TRX treninge?
Da li ste čuli za TRX treninge?

Da li ste čuli za TRX treninge?

O TRX treninzima se kod nas još uvek ne govori puno, bar ne među rekreativcima iako vežbanje za TRX trakama može da bude mnogo lakše nego vežbanje na spravama u teretani.

Ova relativno nova disciplina dolazi iz vojske SAD koju su izmislili pripadnici specijalnih snaga. TRX prestavlja dve velike trake koje su zakačene za plafon, koje su prilagodljive svakome i koje pomažu istezaju i jačanju tela. Kako nema opterećenja kao u teratanama kada se angažuje uglavnom jedan mišić, vežbanjem sa ovim trakama koristi se sopstvena težina što omogučava da se istovremeno angažuje više grupa mišića a trake dozvoljavaju svakome da  vežba u okvoru svojih fizičkih mogućnosti.

Foto: sweatlikeapig.com

Foto: sweatlikeapig.com

Tokom TRX treninga jednako se angažuje i gornji i donji deo tela što poboljšava fleksibilnost celog tela i čvrstinu zglobova, a ovaj trening se naročito preporučuje onima koji imaju problema sa leđima. Što se tiče ograničenja, ona ne postoje, sa TRX trakama mogu vežbati žene, muškarci, mladi i stari, pa čak i deca.

Još jedna prednost je što pored treninga u grupi sa ovim trakama možete vežbati i u svojoj kući. Treninzi za rekreativce bi trebalo da traju 30 minuta, najviše 45.

Pogledajte kako izgleda jedan TRX trening.

Foto u zaglavlju: athletesedgenc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*