Šarena salata

Ukoliko ste ljubitelj turšije a niste je ostavili ove jeseni, ili ste je ostavili pa već pojeli, ukoliko ste ljubitelj zimnice i zdravih salata, naša čitateljka Ljiljana Radonjić deli sa nama recept za salatu koju ona redovno pravi i koja je  prava ukusna vitaminska bomba, a takođe i praznik a oči. S obzirom da sve što je potrebno za ovu salatu možete kupiti i sada na pijacama, možete je napraviti, ukoliko nikada niste pravili sličnu, probajte prvo sa manjom količinom povrća.

1560741_10203021724732374_174399242_n

Potrebno je oko 3 kilograma

šargarepe, kelerabe, bele rotkve i kupusa

kašičica svežeg rendanog đumbira

kašičica svežeg rendanog rena

ljute papričice (ako volite ljuto) ili kašičica, dve tucane ljute paprike

1 manja cvekla (da salata dobije lepu boju)

nekoliko zrna bibera i  zrna slačice

morska so

jabukovo sirće

1528603_10203021725012381_2014204798_n

Prokuvati oko 1,5 litar vode sa kašikom morske soli  i ostaviti da se ohladi.  Povrće sitno iseckati i naređati u tegle i u svaku teglu staviti rendan đumbir, ren i zrna slačice i bibera. Naliti hladnim rastvorom toliko da svo povrće bude u tečnosti, u svaku teglu dodati jednu kašiku jabukovog sirćeta. Naliveno pokriti listom kupusa po želji, dobro zatvoriti i ostaviti da odstoji tri dana a zatim konzumirati.  Ovakva salata može potrajati oko nedelju dana i svaki sledeći put možete menjati  povrće i začine po ukusu.

1524800_10203021725692398_1405952830_n

Prijatno i uživajte!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *