PC Press dodelio priznanja za najbolje Web sajtove u 2013. godini

Danas su u svečanoj Sali Skupštine grada Beograda u organizaciji časopisa PC Press  dodeljena tradicionalna priznanja za 50 najboljih domaćih Web sajtova. Sajtovi su podeljeni u 10 kategorija, a u svakoj kategoriji urednici časopisa su izabrali jednog pobednika.

Izbor pedeset najboljih domaćih Web sajtova je tradicionalna akcija koju PC Press organizuje još od 1997. godine, dakle od početka razvoja Interneta u Srbiji. U ovogodišnjem, 17. po redu izboru sajtovi su podeljeni u deset kategorija. U kategoriji Vesti i informacije pobedio je sajt prva.rs, u kategoriji Servisi sajt kudaukupovinu.rs, u kategoriji E-market sajt nonstopshop.rs, u kategoriji Društvo i humanost sajt fondacijadivac.org, u kategoriji Nauka i obrazovanje sajt elementarium.cpn.rs, u kategoriji Kultura i umetnost sajt domomladine.org, u kategoriji Porodica i zdravlje sajt yumama.com, u kategoriji Sport i (avan)turizam sajt mozzartsport.com, u kategoriji Zabava i lifestyle sajt citymagazine.rs a u kategoriji Blog sajt vitkigurman.com.

DSCN0673

Tetka je dobila piznanje za jedan od pet najboljih sajtova u kategoriji Zabava i Lifestyle.

DSCN0697

Dodeljena su i priznanja za najbolje aplikacije za mobilne uređaje. U kategoriji Android priznanje je dobila aplikacija PlanPlus, u kategoriji iOS aplikacija B92 a u kategoriji Windows Mobile aplikacija Mondo.

PCPress2

Novitet ove godine je Nagrada publike za najbolju Facebook stranu. Posle glasanja u posebno razvijenoj Facebook aplikaciji, nagradu je dobila stranica kompanije Hemofarm www.facebook.com/SvakodobroHemofarm.

Prisutnima su se obratili gospodin Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik časopisa PC Press, pomoćnik ministra za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacija Nebojša Vasiljević, Danko Jevtović, direktor RNIDS-a, kao i dobitnici priznanja. Pokrovitelj akcije je Skupština grada Beograda, a prijatelji izbora su RNIDS i kompanija Microsoft.

Kompletan spisak pedeset najboljih sajtova objavljen je u časopisu PC #207 kao i na Web adresi http://pcpress.rs/web-top-50-2013/

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *