Home / Tetkina Kuhinja / Ni kolač ni hleb ni torta, ali miris i ukus na sve strane
Ni kolač ni hleb ni torta, ali miris i ukus na sve strane

Ni kolač ni hleb ni torta, ali miris i ukus na sve strane

Recept za ovo što nije ni kolač ni hleb, a ni torta, pokupljen je usput, na Internetu, i odmah isproban i malo modifikovan. Iako je u originalnom receptu ovo nazvano tortom, videćete da nema sa tortom baš puno dodirnih tačaka, ali je savršeno za doručak ili večeru, uz jogurt ili čaj, čak i kao brzinsko posluženje za goste uz neko drugo piće i ima boženstven mirisi i ukus.Originalan recept možete videti na linku, za ovo sa slike vam je potrebno:

2 jaja

2 šolje od bele kafe brašna

1 prašak za peciv

1 šoljica mleka

½ šoljice maslinovog ulja

so po ukusu

pola kašičice biber

2 kašičice origana

100 g crnih maslina

1 velika kašika sušenog čeri paradajza

2 zelena paradajza iz turšije

DSCN9066 DSCN9057

Jaja umutiti, dodati brašno, prašak za pecivo, mleko, maslinovo ulje, so, biber i origano i sve dobro sjediniti. Masline i paradajz sitno iseckati i zajedno sa čeri parajzom dodati testu i dobro promešati.

U kalup za pečenje staviti papir za pečenje, izliti masu i peći četrdesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pre sečenja pustiti da se dobro ohladi.

DSCN9052DSCN9062DSCN9064

Vreme pripreme, zajedno sa seckanjem, celih desetak minuta.

Uživajte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*