Mmmmm… čokolada!

Vole je i mladi i stari, ona je univerzalna poslastica i decenijamaje bila nepravedno optuživana za loš ten, neprijatelja vitke linije i neprijatelja zuba. Pod uslovom da se kontrolisano konzumira, čokolada ne predstavlja nikakvu opasnost po zdravlje.

Od svih čokolada, ona koju stručnjaci najviše preporučuju i to svakodnevno, je crna čokolada. Možete bez straha i griže savesti svakoga dana pojesti dve kocke ove čokolade.

Danas imamo mnogo vrsta čokolade, osnovnoj masi se dodaju razni sastojci koji menjaju ukus i hranljive osobine čokolade, pa je dobro razlikovati crnu čokoladu od drugih.

Osnovni sastojci čokolade su kakao masa, šećer i kakao buter. Procenat kakaa u tamnoj čokoladi je dobar pokazatelj nivoa šećera u čokoladi koju jedete. Tamna čokolada sadrži veći procenat kakao delova, bar 50% u odnosu na neke druge čokolade. ID-10040067

Kažu da čokolada svet čini boljim a ljude srećnijim, daje im osećaj zadovoljstva.

Sadrži vitamine A1, B1, C, D, E, gvožđe, magnezijum, flavonoide.

Možete je smatrati svojim saveznikom u borbi protiv starenja, stresa i umora a samim tim i saveznikom u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara. Dokazano je da čokolada ima i anksiolitička svojstva, zato slobodno, kocku čokolade u usta i uživajte dok vam se polako topi u ustima.

Ilustracija: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *