Gospođica Nakarada – gradska veštica (osmi deo)

Iz predhodnog dela: Olgica je do četvrte godine živela mirno u svom dvorištu. Kad su joj se rodili brat i sestra, roditelji su shvatili da je vreme da krene u obdanište. Prvi dan je obećavao, jer je upoznala Danila. On zna ko je gospođica Nakarada i pas Gara. Popevši se na vrh penjalice, Olgica i Danilo su posmatrali šta Nakarada radi na groblju. Olgica posle sanja susret sa vešticom. Roditeljima nije jasno zašto ima noćne more i kako da se sa tim bore. Danilo donosi dvogled u školicu i on i Olgica otkrivaju da gospođica Nakarada može da se preruši u muškarca. Saznavši da će Nakarada da prodaje piletinu i kolače u kiosku kraj odbaništa, Olgica i Danilo se spremaju da špijuniraju kiosk.

DEO OSMI

Kiosk je dobio ime “PILENCE”.

-Znaš,razmišljao sam odakle gospođici Nakaradi pilići. U dvorištu ne sme da ih gaji, jer je to u gradu zabranjeno. Pa gde je onda farma, odakle ih donosi? I da li su ona i Gara prešli na piliće i prestali da jedu decu? Zašto je kiosk uz obdanište? Olgice moja, čeka nas veeeliki posao. Toliko je pitanja bez odgovora.

Olgica je ipak bila zadovoljnija, neće morati više da se penje na penjalicu. Našli su dobar zaklon u obližnjem žbunju. Odatle se jasno videlo ko prilazi kiosku, a čuo se i razgovor. Srećom, Gara je morao da ostane kod kuće. Toliko je lajao na decu, da je insprektor zabranio da bude u blizini kioska. Naravno, jedan dan je prodavala gospođica, drugi gospodin Nakarada. Cene su bile povoljne i ubrzo se ceo kraj snadbevao pilećim batacima i kolačima. Kupovala su i sva deca iz obdaništa. Sem Danila i Olgice.

-U čemu li je štos? – stalno je mozgao Danilo.

Brzo su otkrili. Čučali su skriveni u žbunju, kada je njihova drugarica iz školice Teodora došla da kupi kolač od jagoda. Nije bilo nikoga u blizini. Gospođica Nakarada je isturila glavu kroz otvor, pogledala levo i desno, a onda se iskezila Teodori:

-Evo, pile, samo još da kapnemo koju kap meda da kolačić bude slađi, – govorila je i iz neke bočice pipetom izvukla zeleno-ljubičasto-crni sadržaj, – probaj samo kako je neodoljivo ukusno.

Teodora je zagrizla kolačić i odjednom se osetila nelagodno. Kao da je nos počeo da joj raste.

nakarada

-Nisam ništa slagala, – mislila je Teodora. Ali na nogama su joj se probijali nokti kroz patike i noge su se stanjivale. Ona se cela smanjivala. Na glavi je gubila kosu i nešto je raslo. Htela je da napipa šta, ali na rukama je bilo perje. I rep je bio perjani. JAOOOO, TEODORA JE POSTALA PILE! Htela je da viče, ali se čulo samo: -Piju, pi, piju, piiii….

Danilo i Olgica u žbunju su drhtali kao pruće na vetru.

Gospođica Nakarada je izletela iz kioska, zgrabila Teodoru i više se ništa nije čulo. Posle nekog vremena zamirisalo je pečeno pile. Neka gospođa je prišla kiosku. Oh ne, to je Teodorina mama!!!

-Da li ste za sveže pile sa roštilja, gospođo? – zacvrkutala je gospođica Nakarada.

Olgica i Danilo su se zgrozili. Poješće svoju vlastitu ćerku!!!!

-Eto, odakle njoj pilići, moja Olgice – prošaputao je Danilo.

-Ovo nam niko neće poverovati, Danilo.

U nastavku: Danilo ima plan.

Autor: Ljiljana Jerinić, psiholog

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *