Home / Tetkina Kuhinja / Gambori sa kari sosom
Gambori  sa kari sosom

Gambori sa kari sosom

Ukusno jelo za ljubitelje morskih plodova. Lako i brzo se sprema.

Potrebno je:

1 kg gambora

1 glavica belog luka

maslinovo ulje

so i biber

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Za kari sos:

kocka maslaca

2 puna kašika brašna

2 kašičice karija u prahu

1 kašičica soja sosa

4 dcl mleka

Ss i biber

Gambore očistiti od brkova i dobro oprati. Posoliti i pobiberiti po ukusu i odstaviti da tako  odstoje  bar 5 minuta. U teflonskom tiganju  zagejati maslinovo ulje i pržiti gambore. Prilikom prženja, menjaju boju u crvenu i treba ih okretati da se ravnomerno isprže. Gotovi su za oko 5 do 10 minuta, u zavisnosti od veličine. Pred kraj prženja dodati beli luk isečen na listiće i sve doro promešati da se i luk malo isprži.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Za kari sos – ispržiti brašno na maslacu da blago porumeni pa dodati kari u prahu i soja sos, posliti i pobiberiti po ukusu. Naliti toplim mlekom i brzo mešati da se ne stvore grudvice.

Služiti gambore sa pirinčem, sosom i kriškama limuna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno i uživajte!

Gordana Radojković

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*