Home / Tetkina Kuhinja / Posan ručak –fileti pastrmke sa sosom od belog luka
Posan ručak –fileti pastrmke sa sosom od belog luka

Posan ručak –fileti pastrmke sa sosom od belog luka

Jednostavan način pripreme ribljih fileta  uz izuzetno ukusan  sos.

Potrebno je :

½ kg fileta pastrmke (ili neke druge ribe)

pšenično I kukuruzno brašno  (oko 100 g ukupno)

so, biber i suvi začin po ukusu

Za sos:

1 glavica belog luka

1 dcl maslinovog ulja

sok od jednog limuna

na vrh kašičice soli

na vrh kašičice bibera

na vrh kašičice origana

2 dcl biljnog milerama

Sos napraviti bar  jedan sat pre služenja:

Sitno iseckati beli luki, pomešati sa biberom, posoliti i dodati origano. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna i sjediniti sa tim,  na kraju dodati mileram. Sve dobro promešati varjačom i ostaviti u frižderu do služenja.

Filete pastrmke posoliti , pobiberiti i začiniti mešavinom začina od povrća, uvaljati u brašno  i  ispržiti na ulju dok ne porumeni.

Služiti filete prelivene sosom i uz krompir salatu .

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*