Posan ručak –fileti pastrmke sa sosom od belog luka

Jednostavan način pripreme ribljih fileta  uz izuzetno ukusan  sos.

Potrebno je :

½ kg fileta pastrmke (ili neke druge ribe)

pšenično I kukuruzno brašno  (oko 100 g ukupno)

so, biber i suvi začin po ukusu

Za sos:

1 glavica belog luka

1 dcl maslinovog ulja

sok od jednog limuna

na vrh kašičice soli

na vrh kašičice bibera

na vrh kašičice origana

2 dcl biljnog milerama

Sos napraviti bar  jedan sat pre služenja:

Sitno iseckati beli luki, pomešati sa biberom, posoliti i dodati origano. Maslinovo ulje pomešati sa sokom od limuna i sjediniti sa tim,  na kraju dodati mileram. Sve dobro promešati varjačom i ostaviti u frižderu do služenja.

Filete pastrmke posoliti , pobiberiti i začiniti mešavinom začina od povrća, uvaljati u brašno  i  ispržiti na ulju dok ne porumeni.

Služiti filete prelivene sosom i uz krompir salatu .

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Prijatno!

Gordana Radojković

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *