Knedle od griza punjene džemom od kajsija

Ove knedle su slične klasičnim knedlama koje se prave od krompira samo je postupak pravljenja testa jednostavniji i brži i, naravno, možete ih puniti šljivama.

Potrebno:

2 šolje (od bele kafe) griza

1 šolja brašna

1 prašak za pecivo

1 l vode

3 kašike ulja 3 jaja

125 grama maslaca

200 grama prezle

džem od kajsija

Griz, brašno i prašak za pecivo izmešajte. Vodu u koju ste dodali tri kašike ulja stavite da provri i čim provri sklonite sa vatre i umešajte suvu smesu. Mešajte dok se ne razbiju sve grudvice. Ostavite da se ohladi a zatim dodajte 3 jaja, jedno po jedno i dobro sjedinite mikserom.

DSCN8734

Na radnu površinu sipajte brašno, dobro pobrašnjavite oklagiju i razvijte testo debljine pola centimetra. Isecite na kvadratiće i na svaki stavite kašičicu džema od kajsija.

DSCN8738

Oblikujte knedle i stavljajte ih na brašnom posutu tacnu.

DSCN8740

Stavite dva litra vode da provri, spustite knedle i kad se dignu na površinu kuvajte još dva, tri minuta.

DSCN8742

Vadite ih i valjajte u prethodno pripremljenu masu od maslaca i prezle, maslac rastopite, dodajte prezle i blago ih propržite..

Pospite kristal šećerom.

DSCN8748

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *