Jahači: Slobodan Radić (Slobodan Bradić), Nemanja Cvijetić (Tata Brada), Milan Cvijić (Bradivoj Korać) i Radoš Ćulibrk (Bradoš Ćulibrk)

Jahači bradokalipse, da li ste ih već primetili?

Da li ste primetili sve više bradatih muškaraca, što na ulici, što na Fejsbuku? Čini se da brade sve više postaju trend i oličenje „alfa mužjaka“. Očigledno je da su brade ponovo u modi, mada bi neki rekli da nikada nisu izlazili iz mode, ali evo kako su to četvorica mladića to iskoristila i počela da kreiraju bradatii brend.

Šta predstavlja vaša akcija  i koji je njen cilj?

Promovisanje muškosti u savremenom svetu, uglađenih, nazovi momaka i muškaraca. Nemamo ništa protiv metroseksualaca, kako se danas zove (jedna od) podgrupa modernih muškaraca, ali mislimo da fali malo MUŠKE muževnosti u svetu, pa i kod nas. Hteli smo da odamo počast bradi kao takvoj, i hoćemo na jednom mestu da okupimo što vipe poštovaoca iste, što muškaraca, što žena.

Zašto ime „Jahači bradokalipse“?

Pa prva ideja je bila “Dlakavi seks”… Nadam se da vam je jasno zbog čega bismo hteli da izbegnemo ovaj naziv za bilo koji vid komercijalne upotrebe, iako zadržavamo puno pravo na njega… A jahači bradokalipse su bili prvi sledeći izbor oko kog smo se dogovorili. Zašto baš tako? Jer nas je četvorica, kao i Jahača Apokalipse, pa smo napravili igru rečima koja pristaje stranici.

1477503_10202342735310338_1354645266_n
Jahači: Slobodan Radić (Slobodan Bradić), Nemanja Cvijetić (Tata Brada), Milan Cvijić (Bradivoj Korać) i Radoš Ćulibrk (Bradoš Ćulibrk)

Kako ste došli na čitavu ideju, baš vas četvorica?

Prilično pijani smo počeli da lip-sinkujemo i sviramo air-gitaru na rođendanu jednog od nas. Automatski se nametnula ideja za „lyp-sync/airg-guitar bend“ koju smo kasnije sproveli u delo i malo proširili koncept.

Koji su vam planovi?

Planovi su nam da uspostavimo kult brade, i da ista dobije poštovanje koje zaslužuje. Da ukažemo ljudima da je brada stav i izuzetno ozbiljna stvar.

Ko vas sve podržava u ovom projektu?

Dobili smo dosta reči podrške od raznih ljudi, kako onih koji su nam bliski, tako i vernih grupi devojaka (to su devojke iz naše grupe na Fejsbuku), ali je najvažnije to što mi podržavamo jedni druge i uživamo u ovom projektu pre svega kao u načinu da se dobro zabavimo i družimo, pa onda sve ostalo.

1470591_10202342735230336_1168440991_n

Šta koji od vas četvorice radi? Ili radite sve zajedno?

Sve na stranici radimo u dogovoru, bradati konzilijum zaseda svakodnevno, kao što nam brade rastu neprestano, tako nam rade i mozgovi. Četiri brade su pametnije od jedne.

Zašto su bradati muškarci posebni?

Sećate se rečenice iz filma „Fight Club“ kada Edvard Norton i Bred Pit gledaju sliku izdepiliranih manekena u donjem vešu i izgovore rečenicu: „Is this how a man should look like?“ – e zbog toga.

Da li ste ženama zanimljiviji sa bradom, nego kada ste bili bez nje?

Brada iskazuje stav, a žene vole muškarce sa stavom. I kako to mislite „bez brade“?

Da li ste ženama uopšte zanimljivi?

A gentleman never tells. Ali da, svaka žena želi bar malo brade.

Šta po vašem mišljenju danas žene žele od muškarca?

Supermoć brade je da razume šta žene žele. Šalimo se, supermoć je da umemo da letimo.

Šta za vas predstavlja brada?

Brada je ljubav. Brada je stav, brada je princip i način života. Za nas je brada ono sto je za vas SAX na Petoj Aveniji. Iskonska sreća. Brada je srednji prst koji pokazujemo svetu.

Jahače bradokalipse možete pratiti na  Fejsbuk stranici Jahači bradokalipse, na Twitter nalogu @bradokalipsa i na Instagramu takođe @bradokalipsa.

Pridružite nam se, prihvatamo i istomišljenike i protivnike vredne menjanja mišljenja, zato što na nama svojstven način predstavljamo i poštujemo bradu, poručuju.

Fotografije uz dozvolu jahača preuzete sa Fejsbuka.

3 comments

  1. Lol, kako ovi smeju da spominju metroseksualce?! 😀

  2. Ma daj kakva muskost, pa vidi se da su likovi klasicni pozeraj i jesu metroseksualci i po prici i po izgledu iako tvrde da nisu… Znam dvojicu od ranije, nikad nisu imali brade, to sad od skora jer je popularno, a jedan od njih je ceo zivot maltretiran i tucen, pa sad leci komplekse (verovatno su svi takvi). Klasicni Douchebag-ovi! Elem da ne duzim, to su definitivno Alpha zenke a ne muzijaci. Cekam dan kad ce ih neko odrati od batina, e onda cemo ih videti na ulici bez brade naravno i sa ugasenom stranicom jer to i zasluzuju svojim fake pristupom

  3. Da li su i depilirane pileće grudi u kombinaciji sa obrijanim nogama isto odraz muškosti? Ako jesu, onda su neki od gore prikazanih momaka zaista prave muškarčine!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *