Grip bez temperature

Od danas nam najavljuju hladnije dane, bićemo sve više bolesni, uglavnom zbog neprekidne promene iz toplog u hladno ili neadekvatnog oblačenja. Većina će čim im procuri nos ili osete malaksalost reći da imaju grip iako će se raditi o običnom nazebu.

Nazeb sa svim svojim propratnim efektima je vrlo neprijatan, čovek se oseća kao da ima groznicu, neprekidno meri temperaturu i čudi se što je nema, nos curi, pospan je, kašlje. Većina će posegnuti na svoju ruku za nečim od lekova a možda će sam sebi prepisati i neki antibiotik, prevencije radi, iako antibiotikei ne treba da se uzimaju na svoju ruku i kod nazeba nemaju nikakvog efekta.

Ukoliko vam se desi u ovom prelaznom periodu da pomisilite da imate grip, to jest imate sve simptome ove virusne infekcije sem temperature, poštedite svoj organizam lekova, naročito na svoju ruku i oporavite ga prirodnim lekovima.

Jedite što više namirnica bogatih vitaminom C, voća i namirnice bogate antioksidantima, jedite laganu pileću supu, ona smiruje nosnu sluznicu i olakšava disanje, razređuje sekret i uopšte je dobar borac protiv infekcija respiratornih organa.ID-10036074

Pijte voćne sokove, ali ne kupovne, cedite ih sami i pijte što više čajeva, naročito čaj od origana.

Pijte toplo mleko zaslađeno medom.

Napravite sebi čaj od belog luka, kore limuna i đumbira – dva čena belog luka oljuštite i samo ih malo zgnječite, dodajte koru od dva limuna i prstohvat đumbira i nalijte sa 2,5 dcl vode. Kad voda prokljuća, kuvajte deset minuta a zatim procedite i pijte mlako. Ovo je odličan prirodan lek protiv nazeba a ima efekta i kod bolova u grlu.

Fotografije: FreeDigitalPhotos.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *