Deset ikona stila svih vremena

„Moda prolazi, stil ostaje”

Ovih deset žena su sinonim za eleganciju i ostale su upisane u istoriji mode kao žene koje su bile uzor hiljadama i hiljadama žena žirom sveta. Odlikuke ih to što su u svakoj situaciji izgledale savršeno, nikada vulgarno, zato su i proglašene ikonama stila.

Odri  Hepbern – dugujemo joj jednostavnu eleganciju crne haljine, bisernih ogrlica i baletanki, detalja koji su uneli revoluciju u oblačenju žena.

Ketrin Hepbern – u vreme kada su sve žene nosile suknje, ova glumica je bila prepoznatljiva po muškoj odeći. Bila je žena jake ličnosti, nekonvencionalna i uticala je na žene da izađu iz kalupa kada je oblačenje u pitanju, da budu smelije a da i dalje ostanu veoma seksi.

Brižit Bardo – glumica koja je u modu uvela prirodnu lepotu i jednostavnost, koristila je samo maskaru i krejon kako bi istakla oči, u modu je uvela široke suknje sa žiponom i kapri pantalone.

Anita Ekberg – uvela u modu haljinu sa dubokim dekolteom.aekberg

Žaklina Onazis – žena koja je svojim izgledom prvo šokirala Ameriku a onda proglašena ambasadorkom stila. Poznata po trapezastim haljinama, jednostavnim frizurama, naočarima sa velikim okvirom i kapama. Od svih žena je izdvaja kraljevski, ali u isto vreme jednostavan stav.

Ledi Dajana – tužna princeza koja je umela da nosi sve što obuče, uvek blaga i nasmejana. Za njen stil je više karakterističan način ponašanja od onoga što je nosila.

mmonroMerilin Monro –seks bomba koja je istovremeno bila čedna, u modu uvela platinastu kosu i crveni karmin ali i nestašno ponašanje. Žena koja je najbolje umela da nosi obline.

Madona – najkontroverznija ikona stila, od kako se pojavila diktira modu, od karirane košulje do grudnjaka. Karakteriše je neverovatna moć transformacija.

Koko Šanel – decenijama posle njene smrti smatraju je i dalje najbriljantnijim i najrevolucionarnijim dizajnerom dvadesetog veka. “Majka” male crne haljine, u modu je uvela i pantalone ali iprateće detalje koji daju kompletan izgled jednoj ženi, od ogrlica do tašni.

Grejs Keli – od holivudske glumice do princeze, uvek smatrana ikonom elegancije i lepote, sinonim za višu klasu i odmereno ponašanje, pronašla savršenu ravnotežu izmešđu strasti i pribranosti.

Izvor: robadadonne.it

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *