Home / Tetkina Kuhinja / Pilav sa šafranom i junetinom
Pilav sa šafranom i junetinom

Pilav sa šafranom i junetinom

Običnan pilav sa šafranom, začinom koji nije mnogo zastupljen u našoj kuhinji i o kome smo već pisali,  dobija jedan sasvim novi ukus. izuzetno zlatnu boju i neodoljiv ukus.

Potrebno je:

1 šolja žutog pirinča

400 g junetine od vrata

1 glavica belog luka

3 šargarepe

pola kašičice šafrana

so i biber po ukusu

kocka juneće supe

maslinovo ulje

Junetinu iseckati na kockice i propržiti na maslinovom ulju, prvo na jakoj vatri da porumeni a zatim smanjiti  vatru, posliti, pobiberiti i dinstati dok ne omekša. Dodati vodu po potrebi , da ne zagori. Pržiti u malo široj posudi jer u nju kasnije treba dodati pirinač.

U drugoj posudi, takođe na maslinovom ulju propržiti beli luk, šargarepu iseckanu na kolutove. Dodati opran pirinač. Ako je potrebno dodati još soli i bibera pa naliti sa dve šolje vode u kojima se prokuvala kocka juneće supe. Posle desetak minta dodati šafran i sve zajedno dinstati dok pirinač ne upije svu tečnost. Kada je gotovo, pomešati sa junetinom i sve zajedno prodinstati još oko desetak minuta.

IMG_9843

Služiti sa zelenom salatom.

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*