Home / Porodica i zdravlje / ’’Svet bez raka’’ – Priča o vitaminu B17
’’Svet bez raka’’ – Priča o vitaminu B17

’’Svet bez raka’’ – Priča o vitaminu B17

Danas je, u Beogradu,  predstavljena knjiga  ’’Svet bez raka’’, Edvarda Grifina (Edward Griffin) , koja otvara mnoga pitanja o tome kako možemo pomoći svima onima koji su oboleli od ove opake bolesti, ali i kako se bolest može preduhitriti.

Edvard Grifin je u svom izlaganju izneo zanimljive dokaze koji ukazuju da rak, poput skorbuta i pelagre, nije uzrokovan nekom zagonetnom bakterijom, virusom ili toksinom, nego da se radi samo o avitaminozi koju izaziva nedostatak jedne esencijalne hranljive materije u ishrani modernog čoveka. Ta esencijalna materija je identifikovana kao vitamin B17. U svom prečišćenom obliku, koristi se za lečenje raka i zove se Leatril. Vitamin B17 je široko rasprostranjen u prirodi u više od 1.200 jestivih biljaka u gotovo svim delovima sveta. Najveći sadržaj aktivne supstance vitamina B17, nalazi se u jezgru kajsije.

DSC_1138

U istoriji, ali i sadašnici, mogu se zapaziti veoma podmukla oboljenja koje se prilično jednostavno mogu otkloniti samo kada bi ljudi znali kako.

Još je Šen Nung, kineski car iz II veka pre nove ere, ostavio pisane dokumente sa receptma koji sadrže ekstrakt semena kajsije, bogat vitaminom B17. Isto je bilo poznato i starim Egipćanima, Grcima, Rimljanima i Arapima, kao i srednjevekovnim lekarima.

Savremena nauka je potvrdila ova drevna znanja, pa je 1972. godine doktor Kanemacu Suguira opisao rezultate svojih istraživanja tvrdeći da Amigdalin (vitamin B17) značajno sprečava pojavu metastaze na plućima i pojavu primarnih karcinoma.

Najveći izazov za lekare i medicinu predstavlja otkrivanje uzroka najopasnije dijagnoze. Kada bismo se našli u 1952. godini u San Francisku, pružila bi nam se mogućnost da sretnemo biohemičara doktora Ernesta T. Krebsa Juniora i čujemo interesantnu teoriju o raku.

Doktro Krebs se usudio da tvrdi da to nije posledica nekog virusa, otrova ili nepoznate bakterije. Kao biohemičar je iza nastanka ove bolesti videoDSC_1034 nedostatak neophodne komponente hrane u jelovniku savremenog čoveka, štaviše, ušao joj je u trag. Prema njegovom mišljenju radi se o jedinjenju koja se uveliko pojavljuju u prirodi kod više od .1200 vrsta jestivog bilja i koje su dostupne  praktično u svakom delu sveta. Ovo jedinjenje nalazi se pretežno u semenkama biljaka kao što je gorki badem, trešnje, breskve ili šljive, ali i u travama, kukuruzu, lanenom semenu, prosu i mnogoim namirnicama koje su iščezle iz svakodnevnog jelovnika moderne civilizacije. Instinkt više ne vodi čoveka da se sam snalazi kao što  se to može videti kod životinja. Možemo primetitit da psi i mačke koji čim osete nešto neobično, žvaću određene biljke. Na primer majmuni, razbijaju koštice da bi izvadili mekane semenke. Životinje koje žive u divljini isto traže pomoć u prirodnim materijama.

Interesantno je da postoje narodi kojima je karcinom kao bolest skoro potpuno strana, kao što su Eskimi, stanovnici Himalaja ili pripadnici plemena Hunza, čija je ishrana bogata vitaminom B17. Istražujući navike u ishrani ovih ljudi, doktor Ernst Krebs primetio je da je kod nekih od njih seme kajsije delikates koji jedu skoro svakodnevno. On je takođe primetio da pripadnici naroda koji ne oboljevaju od bolesti karcinoma, sa promenom mesta prebivališta, odlaskom u “civilizovane” krajeve,  a samim tim i promenom navika u ishrani, postaju podložni ovoj bolesti isto kao i ostali narodi.

O vitaminu B17

Nakon nekoliko godina istraživanja biohemičar Dr Ernest T. Krebs junior, uspeo je da izoluje novi vitamin koji je označio kao  B17. Dao mu je ime Laetrile koga je američki pisac i producent dokumentarnih filmova Edvard Grifin, opisao u svojoj knjizi ’’ Svet bez raka’’ navodeći činjenice, rezultate istraživanja, kao i zaključke stručnjaka. Vitamin B17 je jedan od otkrića koji budi nadu. Pojačan interes za vitaminom B17 počeo je da stiže od strane naučnih timova koji su se bavili mehanizmom proširenja tumora.  Dr Dean Burk, dugoročni direktor NCI ( nacionalni institut za ispitavanje raka u SAD),  izjavio je da Vitamin B17 predstavlja najefikasniju materiju za kontrolu raka koju je tokom čitavog razdoblja svoje profesionalne karijere sreo.

DSC_1139

Ključ do zdravlja skriva se u prirodi

Zamislimo organizam kao zdanje u kojoj ima mnogo povezanih soba sa zatvorenim vratima. Svaka od njih ima komplikovanu bravu koja se otključava svežnjem ključeva. Ključevi predstavljaju životno važne materije. Ukoliko su na raspolaganju, otključavaju bravu, pa sve što je telu potrebno može da slobodno protiče i neprestano obnavlja njegove funkcije. Gubitak samo jednog ključa izazove da se vrata ne otvore. Šta će se dalje dogoditi ? Pometnja unutar sobe koja se širi dalje. Prevod Griffinove knjige ,, Svet bez raka’’ , usmeren je prema jednom od važnih ključeva. Najbolje ćete ga upamtiti pod nazivom vitamin B17, premda u knjizi se često spominje kao Leatrile odnosno Amigdalin.

DSC_1033

U jednom od narednih tekstova ispričaćemo vam širu i vrlo zanimljivu priču o vitaminu B 17 ali i toma kakav stav službena medicina ima o ovome, kao i koliko politika i ekonomija utiču na medicinu.

Knjiga ,,Svet bez raka,, se već može nabaviti u knjižarama, a mi poklanjamo dva primerka ove zanimljive knjige. Dovoljno je da ostavite komentar ispod teksta jer ćemo dobitnike izvući uz pomoć Random. Org.

22 comments

 1. Olivera Vukomanovic

  Nadam se da necemo doci u situaciju da imamo i kajsije bez semenki kao sto je to vec slucaj sa jabukama…gmo…
  Trudim se da svake godine sakupim sto vise kostica kajsije ali ove godine ih bas i nije bilo…barem u mojoj basti…klima ili nesto drugo ne znam…

 2. Dragana Perović

  Previše smo se udaljili od prirode. Lekovi za mnoge bolesti su blizu nas, a mi ne umemo da ih prepoznamo

 3. Zanima me ko je izdavač knjige?

 4. Aleksandra Nikolic

  Izuzetno zanimljiv pristup ovoj bolesti!

 5. lidija gavrilovic

  Izuzetno

 6. Hvala unapred za knjigu, mojoj prijateljici koja se bori protiv raka će svakako biti od koristi.

 7. Volela bih da pročitam sve o Laetrile 🙂

 8. b17 se nalazi u kosticama kasije. Mogu se kupiti u zdravoh hrani, samo treba povesti racuna o kolicini dnevnog unosa ( postoji limit)..

 9. Hvala unapred za knjigu!Posle operacije,terapije,borim se zeljom,voljom i zdravom ishranom i jako bi mi koristila ova knjiga!

 10. EEE,bas ću ja to da izvučem!

 11. Moj muz se 5 godina leci od limfoma i primio je 6 ciklusa hemioterapije. Kada je imao 45.godina bolest je otkrivena. Molim Vas da mi poklonite knjigu jer sam o ovome citala pre par godina da u Australiji u mestu Goldhost postoji bolnica gde pacijente lece vitaminom B17.

 12. Natalija Budinski

  Sirova hrana i jezgro semenki od kajsija ( na 10 kg TT 1 jezgro), kako ja koristim u mnogome su mi pompgle da lakse prodjem kroz zracnu terapiju;
  bez osecaja umora malaksalosti i pada L.

 13. Lecim se od non hodgckin limfoma vec dve godine.Prosla sam kroz teske periode.Prvo sam primila 8 ciklusa r-chop terapije,pa sam radila ct pet skener limfom u sredogrudju je bio aktivan,zatim sam dobila 4 ciklusa eshap terapije…Bolest je opet uznapredovala.Onda su mi uradili autogenu transplataciju,na rendgen snimku se iu dalje videlo da postoji jos malo…Zatim su Nastupila 20 zracenja.Sad cekam za dva meseca pet skener,da vidim da li je bolest nestala.Inace imam 32 godine i mnogo sam sve to tesko podnela.Pa zato vas molim da mi poklonite knjigu…Unapred Hvala!!!

 14. Posredstvom Random.org knjige su dobili Lidija Gavrlilović i Natalija Budinski. Čestitam!

  Jelena Mitić, morala sam da ispoštujem pravila oko izvlačenja ali očekujem da mi stigne knjiga za Vas.

 15. ZELIM DA KUPIM KNJIGU DETE MI SE OPERISALO PRE 3 DANA I SAD TREBAMP HEMOTERAPIJE DOKTORI KAZU DA JE SVE OK AKO SE 6 MESECI HEMOTERAPIJA ODRADI ALI BI VOLEO DA KUPIM KNJIGU ? ,MOLIM OVDE ODG ILI NA TEL KUCNI 035 311 664 SCE CU DA PLATIM I POZIV ITD SLABO SA KOMP BARATAM PA SAM ZATO OSTAVIO TEL KO POZOVE ILI NEKA TRAZI KATARINU TO JEST MOJU SUPRUGU ILI MENE ZELJKO NIKOLIC

 16. Milojka Boskovic

  Verujem da su vitamini iz biljaka,veoma vazni za pravilno funkcionisanje biohemijskih procesa u organizmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*