Home / Kafa sa tetkom / Septembarsko punjenje baterija
Septembarsko punjenje baterija

Septembarsko punjenje baterija

Leto je na izmaku, septembar je zvanično stigao, sa njim i nova školska godina, sezona odmora, čak i onih kratkih, vikend odmora, je gotova. Dani su sve kraći a obaveza će biti sve više.

Kao po pravilu, u našoj zemlji u kojoj većina stanovništva ne radi, leto je vreme kada mnogo svojih poslova ne možete da završite jer pojedine službe sa odlaskom službenika na godišnji odmor prosto kolabiraju.

Letnja razbibriga ubrzo će biti zamenjena svakodnevnom nervozom kako preživeti, septembar je pravi uvod u sve to, priprema školaraca za novu školsku godinu je strašan udar na budžet a tek sledi spremanje zimnice. Od same pomisli da se uplašite, a čeka nas duga zima.

Još malo će biti suvih i toplih dana, od oktobra će ih smeniti kiše ili bar punija garderoba, zato, koliko god obaveza imali, odvojite jedno popodne nedeljno koje ćete posvetiti samo sebi. Izađite sa prijateljicama na kafu, u šetnju, radite šta god vam je volja samo tog popodneva budite “nedostupne” za sve svakodnevne probleme, od onih najbanalnijih – gde su mi one čarape.

Pre toga, razmislite o svojoj frizuri. Leti nam je kosa uglavnom vezana, podignuta zbog vrućine, sunce i voda su je dodatno oštetili, raspustite je, stanite isped ogledala i razmislite kakvu frizuru želite da imate ove jeseni.  Mi žene smo sklone tome da se kod ljubavnih jada prvo okomimo na svoju kosu, dakle, mislite kao da želite sasvim novu sebe i trk kod frizera.

Napravite spisak šta želite da uradite ili postignete u narednim mesecima. Prostudirajte pa precrtajte ono za šta realno niste spremne, posvetiteFreeDigitalPhotos.net se onome što možete ili što vam je prioritet. Sa ovim stvarima postupajte kao da ste đak koji je sebi obećao da će ove godine biti odličan. Ne zaboravite, ispunjavanje sopstvenih želja i neodlaganje obaveza su jedan od preduslova za sreću.

Ako već dugo planirate da promenite navike u ishrani, septembar je odlično vreme, svežeg, tek uzbranog voća i povrća je na pretek.

Napravite veliko spremanje kuće i ormara. Oslobodite se svega što čuvate “zlu ne trebalo” i “za bolja vremena”. Poklonite ili prodajte garderobu koja vam je tesna ili iz bilo kog razloga neodgovarajuća, isto kao i garderobu svoje dece koju su prerasla.

Ako maštate o novom nameštaju a niste u situaciji da ga obnovite, ispemeštajte stvari po kući, ormar na drugom zidu, lampa u suprotnom uglu daju sasvim nov ambijent u kome ćete uživati a a ne nervirati se što, eto, želite nešto novo a budžet vas ogrančava. To može da unese sasvim novu energiju u vaš dom.

FreeDigitalPhotos.netPretresite svoj mejl, leti nam promakne dosta toga, jednostavno zaboravimo i očistite je. Isto uradite i sa kontaktima u telefonu. Izbrišite brojeve onih sa kojima nemate više nikakav kontakt, javite se onima sa kojima se dugo niste čuli.

Smestite u tašnu jedan mali rokovnik i u njega zapisujte sve ono što vam sine kao ideja, kao obaveza, kao želja a mislite da ćete zapamtiti. Najverovatnije da nećete, ali ako zapišete i povremeno pročitate, setićete se da ste nekoga hteli da pozovete, nešto da mu predložite, vidite se, ili nešto da uradite.

Napravie spisak knjiga koje želite da pročitate. Koliko god kanala na televzoru da imate, idite bar jednom mesečno u bioskop a uskoro će početi i pozorišna sezona.

Septembar će proleteti i naći ćemo se u onom najhladnijem zimskom dobu. Dočekajte ga puni energije, u starom ali novom okruženju, sa novim idejama, energetski preporođene.

A ako u ovom finansijski najtežem mesecu u godini možete da odvojie malo novca za sebe, odvojite par sati za obilaženje prodavnica, trenutno su rasprodaje pa vam se može desiti da za 400 dinara kupite košulju koja je koštala 3.000 ili čizme iz prethodne sezone koje su koštale 4.500 a prodaju se za 850 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*