Home / Porodica i zdravlje / Medicinska dijeta
Medicinska dijeta

Medicinska dijeta

Ova dijeta, koja se sigurno ne zove badava „medicinska”, uopšte nije monotona i izgladnjujuća, iako možda na prvi pogled ne deluje tako. Kod rezultata je najbolje što skida masne naslage na „strateškim mestima” – stomaku, butinama i zadnjici. Ako još dijetu kombinujete s rekreacijom (dovoljne su i svakodnevne šetnje po pola sata) – sami sebi ćete čestitati kad stanete na vagu.

Traje mesec dana i jelovnik je jednostavan. Svakodnevno po čitav dan jedete samo onu namirnicu koja je navedena za taj dan. Jelovnik je napravljen za 11 dana, i posle prve upotrebe potrebno ga je ponoviti još dvaput, tako da dijeta ukupno traje 33 dana. Za što bolji rezultat dijete potrebno je jesti samo do šest sati po podne, posle toga ništa više. Tokom dijete možete da pijete kafu i/ili čaj u neograničenim količinama, zaslađene po želji veštačkim zaslađivačima, a najbolje je da pijete običnu vodu.

1. dan – kuvano povrće (sirovo ili kuvano bez ulja: šargarepa, kupus, zelje, paradajz…)FreeDigitalPhotos.net
2. dan – kuvano meso (piletina ili teletina)
3. dan – kuvan krumpir
4. dan – jogurt
5. dan – kuvana jaja (najviše 9 jaja)
6. dan – voće (mešano)
7. dan – supa iz kesice
8. dan – kuvano meso
9. dan – kuvan pirinač
10. dan – voće (mešano)
11. dan – kuvan krompir + jogurt

Autor: Milja Lukić, novinar, izdavač časopisa Miljin Kuvar

5 comments

  1. Pitanje: da li je efekat drugačiji ako se umesto kuvanog krompira koristi pečeni u rerni (u ljusci, bez masnoće)? Pozdrav

    • Jedna moja drugarica skinula je poprilično kilograma ovom dijetom pre dve godine. Mislim da se strogo držala propisanog, ali ne vidim razlog da krompir ne bude pečen umesto kuvanog.
      Inače, oni koji su se pridržavali ove dijete, listom kažu da je toliko dosadna, da zaista izgube apetit. 🙂

  2. da li je ovo neko isprobao,koliko se moze skinuti za 1 mesec…

    • Znam mnogo osoba koje su isprobale ovu dijetu, ali samo jednu koja mi je bliska, pa znam i poneke detalje. Kod nje je bila uspešna – skinula je 5 kg prvi put, to je bilo pred more, pa je napravila pauzu do Božića i onda je skinula još 5 kg, ali je to sve ukupno bilo oko 8 kilograma – u „pauzi“ je malo i nabacila.

  3. Ja sam izdrzala 33dana jedino cega se nisam pridrzavala je da nisam pila kafu bez secera, smrsala sam 8 kg. Zaa 8 meseci evo vratilo mi se mozda 2-3 a jela sam sve sto sam stigla, uglavnom nezdravo…Sad drzim samo dva kruga ono do ng cisto da se malo sredim, s tim sto sam ubacila neke promene tipa kad je jogurt jedem i po malo sira, i pijem koka kolu zero, a kad je kuvano meso ubacila sam i listic sunke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*