Home / Tetkina Kuhinja / Loptice sa mesom
Loptice sa mesom

Loptice sa mesom

Za iznenadne, očekivane, neočekivane, najavljene kao i nenajavljene goste, uvek je dobro imati provereni recept za nešto što će se svima svideti i rado ga očekivati svaki put kada vam dođu u goste. Ovo pecivo se lako sprema, ne može da ne uspe, vrlo je ukusno, i nećete pogresiti ako ga svrstate u predjelo. Idealno je i za poneti na putovanje.

Sastojci:

– 250 ml mleka

– 250 g margarina

– 2 kafene kašičice šećera

– 1 kafena kasičica soli

– kocka kvasca

– 750 g brašna

– 1 šoljica ulja

– 300 g mlevenog mesa

– 1 jaje

– 1 manja glavica crnog luka

– 1 kašika mleka

– zacini (so, sušeno povrce, biber, kari, origano, beli luk…)

Priprema testa:

U brašno sipati mleko, kvasac, so, šećer i ulje. Narendati ceo margarin i zamesiti testo.

Priprema fila:

Propržiti meso i sitno seckani luk. Dodati začine, jaje i kašiku mleka.

priprema

Od testa vaditi male loptice. Istanjiti ih prstima i stavljati unutra fil. Zatvoriti loptice i ređati u pleh.

pleh

Napravljene loptice premazati jajetom i posuti susamom. Peći na 250 stepeni 15 minuta (dok ne porumene).

gotovo

Napomena: Testo je neutralnog ukusa pa ga možete filovati i pica nadevom ili pekmezom.

Sanja Tomić

One comment

  1. Lepo izgleda, , i ne deluje mi komplikovano..probam, pa javljam, Sanja!Pozdrav za tebe iz Kg!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*