U tradicionalnim brakovima u kojima su uloge podeljene, ima više seksa, tvrde naučnici

U tradicionalnim brakovima, u kojima su uloge podeljenje i u kojima se živi kao pre nekoliko decenija, kada je žena bila samo domaćica posvećena domu i deci a muškarac radio i izdržavao porodicu, ima više seksa nego u “modernim” brakovima u kojima oboje rade i dele obaveze, tvrde istraživači sa Univerziteta u Vašingtonu.

Istraživanje koje je dovelo do ovih rezultata obuhvatilo je više od 4.000 američkih heteroseksualnih parova prosečne starosti oko 45 godina, pokazalo je da parovi u brakovima u kojima postoji tradicionalna podela uloga, žena se stara o deci, kući, kuvanju, a mušarac radi, zarađuje, izdržava porodicu i brine o plaćanju računa, imaju u proseku 5 puta mesečno seksualne odnose, dok je prosek kod onih drugih, koji ne dele obaveze, dva puta mesečno, što dovodi do zaključka da su tradicionalni parovi mnogo više zadovoljni i seksualno aktivniji.

Iznenađujući rezultati, po istraživačima, samo potvrđuju da su kućni poslovi, odnosno obaveze, i seks, dva bitna elementa za opstanak jednog braka i da su neraskidivi sa srećom bračnog para.

Međutim, po sociolozima, rezultati ovog istraživanja mogu dovesti do toga da posle decenija koje su bile potrebne da muškarci shvate da su kućne obaveze i njihove, a ne samo ženine, mogu dovesti do toga da oni sada “prekrste ruke”, ne rade ništa i čekaju svoje parče “kolača”. Oni takođe tvrde da žene, ako zaista u tradicionalnim brakovima ima više seksa nego u modernim brakovima, u stvari seksom drže svoje muževe pod kontrolom.

Nejasno je kome će koristiti rezultati ovog istraživanja ali mora da će zaposlene, moderne žene biti strašno razočarane, one su sigurne da domaćice vode strašno dosadne živote, da su nezanimljive svojim muževima i da svaki od njih koji je jednu “upregao” kućnim poslovima, potajno voli neku drugu, sasvim drugačiju od nje.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *