Obećao mi je da će se razvesti…

Ako ste ljubavnica, ili kako se danas kaže – devojka oženjenog čoveka, dok izgovarate ovu rečenicu drugarici, sigurno želite da vam ona poveruje i tako odagnate onu nevericu u stomaku koja zavija kad god na to pomislite.

Ako ste drugarica koja ovo čuje kad god svoju drugaricu, pardon – devojku oženjenog čoveka, kritikujete da gubi vreme u toj svojoj ulozi druge, sigurno imate grižu savesti što je ne podržavate i što je jednostavo ne pustite da živi ono što je izabrala.

Ako ste ljubavnica, živite uzbudljive trenutke koje kasnije, kada ostanete same, pretvarate u savršene, hiljadu puta po glavi prevrćete njegova obećanja, skrivena mesta na kojima ste bili za vas su raj na zemlji koliko god obična bila, jednostavno uživate kao i u svemu drugom što je zabranjeno.

Priče sa ljubavnicama obično počinju isto – on je bilo mlad i nadasve glup pa sad čami u braku u kome je zarobljen decom, odgovornošću, sa ženom koja mu ni po čemu odgovara i koju ne voli. Retki su oni muškarci koji će reći – volim svoju ženu, ali, eto, volim i malo razonode van braka, još su ređi oni koji su svesni onih stvari koje ih teraju da žive duple živote.

Na stranu šta pričaju oni, vi ste uleteli u vezu sa čovekom koji je oženjen, samim tim ima obaveze, ne može uvek biti sa vama, obećava vam i ono što ne tražite jer su pravila takva, pravi od vas, sasvim svesno, nepristojno ogovarajući onu koju ne može da ostavi ali koju će ostaviti, obećava, kad god vi pomenete da više ne možete tako, suparnicu svoje žene. Vi je mrzite, smatrate se boljom od nje, ogovarate je iako o njoj ništa ne znate, živite pomalo i njen život i, iznad svega, održavate njihov brak.

Da se razumemo – on, baš kako vi i mislite, ne mora da bude sa vama. Ali on vas, baš kako vi mislite da vas voli, ne voli. On voli ono što mu pružate, uzbuđenje, strast, kratak beg od obaveza. On vas drži u jednoj uzbudljivoj drami, punoj zapleta, koju sam režira, zbog čega se vi, svaki put kada ga vidite, ponovo zaljubite u njega iako ste samo njegov brod za spašavanje. Blažene zabranjene stvari, blaženo uzbuđenje.

Foto: missseductionrants.wordpress.com
Foto: missseductionrants.wordpress.com

Od jednog muškarca koji beži sa posla, iz svoje kuće, gde ostavlja one koje najviše voli, decu, sa onom koju “uopšte ne voli”, u vaš zagrljaj, vas koja ste mu “sve na svetu”, pravite idealnog muškarca verujući da uopšte ne bi bio takav da je u braku sa vama jer, zaboga, on ima takvu grižu savesti što voli vas, i ne voli što vas voli, ali ona, ta njegova, ga tera na sve to… O, kako bi vaš život sa njim bio idealan!

Da se razumemo još jednom – ako nemate planove za budućnost, ostanite u toj vezi i uživajte u trenucima čiste strasti i kad god on počne da obećava, prekinite ga, vi nemate planove za budućnost i ne morate da slušate obećanja koja će održavati tu vezu, vi želite tako.

Ako imate planova za budućnost, budućnost vas neće čekati, svaki novi dan je vaša budućnost, a svaki dan proveden sa njim ili u slušanju opravdanja zbog čega se nije pojavio, zbog čega danas ne može – je vaš izgubljen dan, izgubljen delić vaše budućnosti.

Nema tu mnogo pametovanja.

Po statistikama, manje od 30% brakova se razvede zbog neverstva i to uglavnom na zahtev supruge koja preko istog ne može da pređe.

One comment

  1. Jednom sam, od čoveka koji se ne hvali time da ima izlete van braka, ali to nešto i ne krije, čula jedno dosta racionalno objašnjenje svega toga – naučno je dokazano da ljubav traje najduže četri do pet godina. Dakle, i svaka nova ljubav će trajati toliko. I zašto bih ja iznova išao u novi ili nove brakove, kad sve to mogu da proživim i iz ovog? A pri toe sebi ne stvaram nikakve dodatne probleme.
    Nezavisno od težine pomenutog naučnog otkrića, khm, njegova racionalnost uistinu može biti još jedan putokaz za traženje odgovora na datu temu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *