Home / Kafa sa tetkom / Gledaj majko, kako znaš, kako znaš…
Gledaj majko, kako znaš, kako znaš…

Gledaj majko, kako znaš, kako znaš…

Nekada davno, dok žene nisu bile tretirane kao bića koja umeju da misle, staraju se o sebi i porodici i kada nikako nisu mogle da imaju titulu, udajom bi postajale oficirke, sudijinice, popadije, gospođe ministarke, onda su na ceni bili inženjeri, pa lekari, pa fudbaleri, oduvek su postojala muška zanimanja koja su kod žena bila više na ceni, ponekad su to i kriminalci. Udajom, sa zanimanjem svog muža, žene su dobijale ili udobniji život ili titulu i status u društvu. Neke su čekajući priliku prema veličini za koju su mislile da im pripada i osedele.

To su se nekada zvala – bračno unosna zanimanja.

Danas, kako je sve okrenuto seksu, više nisu važna muška zanimanja kao titule, važna je seksualna poruka koju nose, slično kao u onoj pesmi – Žene vole oficire, kad ih vide oči šire… – dakle, postoje muška zanimanja koja su za žene više seksi nego ostala.

Časopis Journal Ladies’Home anketirao je više od hiljadu žena starosti između 20 i 35 godina i došao do top pet najseksi muških zanimanja.

Foto: primetime.unrealitytv.co.uk

Foto: primetime.unrealitytv.co.uk

  1. Vatrogasci – oni su hrabri, svakoga dana spašavaju ljudske živote prkoseći vatri;
  2. Vojna lica – iako nisu svi zgodni i lepi kao Ričard Gir, vojna lica su uvek bila na ceni;
  3. Lekari –  za ovo zanimanje direktnim krivcem se smatra Džordž Kluni, žene misle da lekari, kao u filmovima i serijama, pored tela mogu da izleče i žensko srce i da su veoma saosećajni;
  4. Lični treneri – žene ih doživljavaju kao zgodne, izuzetno im je zanimljivo što su uvek oskudno odeveni, pokazuju znojave mišiće koji se presijavaju;
  5. Profesori – ovo zanimanje se smatra nasleđem adolescencije, retke su žene koje kao adolescentkinje nisu bile zaljubljene u nekog od svojih profesora, oni su prvi, tihi san mnogih devojaka.

U skorije vreme, očekuje se pojačano interesovanje muškaraca za gore nabrojana zanimanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*