Domaća pita sa višnjama

Prava mirisna pita, bakina , mamina, tetkina.. Omiljena slatka uspomena iz detinjstva, podsećamo se recepta…

Potrebno je:

½ kg tankih kora za pitu

oko 1 kg očišćenih višanja

oko 300-400 gr šećera

4-5 kašika griza

kesica vanilin šećera

ulje za podmazivanje

redjanjeporedjanopecenoparce1

Ređati po tri kore, svaku posuti šećerom pomešanim sa vanilin šećerom. Na treću koru staviti višnje, preko njih sipati kašiku griza i uviti u rolat. Od ove mere ispadne 6-7 rolata. Ređati ih u uljem podmazanu tepsiju i svaku premazati sa malo ulja. Peći na 200 stepeni dok dobro ne porumene. Šoljicu šećera prokuvati sa šoljicom vode i kada je pita pečena preliti je i vratiti u rernu još oko 5 minuta.

Posuti šećerom u prahu.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *