Bred Pit, najseksepilniji muškarac na svetu

Francuski sajt journaldesfemmes.com objavio je tekst o Bredu Pitu sa zanimljivostima iz njegovog života, glumcu koji ove godine puni 50 godina i koji sa godinama ne gubi od svog seksepila, koji je izjavio da želi da završi svoju glumačku karijeru pre nego što proslavi pedeseti rođendan i posveti se svojoj porodici.

Bred Pit je prvi muškarac koji je od strane magazine People dva puta izabran za najseksepilnijeg muškarca na svetu, prvi put 1995. godine, a zatim 2000. godine.

 

Foto: salon.com
Foto: salon.com

Kako bi što više dočarao likove koje tumači, ovaj glumac je prolazio intenzivnu fizičku obuku uključujući boks, tekvondo, rvanje, između ostalog, išao je toliko daleko da je uklonio male krajeve prednjih zuba jer je smatrao da u jednoj ulozi oni daju pogrešan karakter liku koji tumači. Sav ovaj trud se isplatio jer je ušao u krug najbolje plaćenih glumaca na svetu.

Žan Žak Anaud, reditelj, izabrao je 1997. godine Breda Pita da tumači ulogu Hajnriha Harera, austrijskog planinara koji je postao prijatelj sa 14. Dalaj Lamom. Ovaj film je nosio nekoliko kontroverzi, između ostalog, prikazao je nacističku prošlost ovog planinara koji je pre svoje tibetanske avanture bio član hitlerove omladine. Kinu je ovaj film veoma pogodio jer je prikazao aroganciju kineske vlasti dok je s druge strane tibetanski narod prikazao kao besprekoran narod, narod bez mane. Ovo je rezultiralo time da je Bred Pit u Kini bio persona non grata, zabranjen mu je ulazak u Kinu.

Foto: fanpop.com
Foto: fanpop.com

Prvu značajniju ulogu Bred Pit je dobio u seriji 21 Jump Street, u kojoj je karijeru počeo i Džoni Dep, imao je tada 24 godine, ali će morati da sačeka još četiri godine pre nego što se pojavi u kultnom filmu Telma i Luiz, 1991. godine, u kome ga je publika zapazila kao seksi stopera. Nakon toga, pojavljuje se u 8. sezoni  serije Prijatelji u kojoj je glumila njegova supruga Dženifer Aniston.

Tačku na brak sa Dženifer Aniston, staviće uloga u filmu Mr. & Mrs. Smith iz 2005. godine kada je otpočeo vezu sa Anđelinom Džoli.

Pošto ga od filma Telma i Luiz prati epitet lepog i seksepilnog muškarca, Pit se namučio da se dokopa težih, karakternih uloga, jedna od njih je uloga u filmu The 12 Monkies koju je “preoteo” Valu Kilmeru, kao i uloga u filmu Seven posle povlačenja Denzela Vašingtona.

U filmu Intervuju sa vampirom, Bred Pit je glavnom ulogom ostvario svoj prvi komercijalni uspeh, takođe je dobio prvu nagradu koju nije očekivao, dobio je Zlatnu malinu za najgori par sa Tomom Kruzom.

Kakav god stajling da ima, blajhanu kosu, začešljanu, razbarušenu, kratku ili dugu, obrijan ili sa bradom, Bred Pit je neodoljivo lep i harizmatičan i zaslužuje titulu najseksepilnijeg muškarca na svetu.

Ovaj glumac i njegova suspruga Anđelina Džoli žive sa svoje šestoro dece u dvorcu Miraval u Francuskoj koji su kupili 2008. godine, čime su postali vlasnici imanja vrednog 44 miliona eura. Kako se navodi , oni tamo proizvode vino, i početkom ove godine predstavili su svoj roze pod nazivom “Miraval Cotes de Provence”.

bred

Bred Pit je sin vlasnika jedne transportne kompanije, odrastao je u Springfildu i studirao je aritekturu i dizajn pre nego što je upisao novinarstvo, a onda je sve napustio, samo dve nedelje pre nego što će diplomirati i  pošao da  okuša sreću u Holivudu gde je radio razne poslove, bio je dostavljač, vozač, ali je konačno došao i do svoje prve uloge. Univerzitet u Misuriju nedavno je predložio da mu se dodeli počasni doktorat pošto ga je od toga delio samo korak

Uprkos tome što je tri puta nominovan za Oskara, za najbolju sporednu ulogu u filmu 12 majmuna, najboljeg glumca u filmu Neobičan slučaj Bendžamina Batona i za ulogu u filmu Moneyball, nijednom nije osvojio ovu nagradu.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je 2007. godine, na  Filmskom festival u Veneciji, za ulogu u filmu „Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *