The Sound of Change – Pesmom protiv nasilja nad ženama

Na Tvikenham stadionu u Londonu, u  u organizaciji Chime for Change, održan je The Sound of Change koncert kao deo velike kampanje protiv nasilja nad ženama.

Nasilje nad ženama je globalni društveni problem, a ovaj koncert je ukazao i na probleme sa obrazovanjem , zdravljem i pravdom koji su mnogim ženama širom sveta usrkaćeni iako spadaju u osnovna ljudska prava.

Koncertu koji je trajao preko četiri sata, prisustvovalo je preko 50.000 ljudi. Umetnički direktor ovog koncerta, Bijons, pozvala je sve ljude koji veruju da devojke i žene širom sveta imaju pravo na obrazovanje i zdravstvenu zaštitu da se priključe kampanji za promene.

Foto: nydailynews.com
Foto: nydailynews.com

Važno je da iskoristim to što može da se čuje moj glas, postoji hiljade žena širom sveta koje to pravo nemaju, rekla je Bijons, mi moramo da koristimo naše glasove kako bi podigli svest o ovo problemu.

U kratkom filmu o ženama, Madona, koja se nije pojavila na koncertu, je rekla:

Moja revolucija nema nikakve veze sa krvoprolićem i nasiljem. Moja revolucija počinje sa obrazovanjem.

Foto: graziadaily.co.u
Foto: graziadaily.co.u

Na ovom muzičkom događaju prikupljeno je oko 2,8 miliona funti kojima će biti finansirano preko 200 projekata u sedamdesetak zemalja.

Ovaj koncert koji je nazval “Feministički Live Aid” ukazao je na probleme nasilja u porodici, genitalnog sakaćenja, veliki procenat smrtnosti majki kao i veliki procenat nepismenih žena širom sveta a prenosilo ga je 150 zemalja tako da ga je videlo preko milijardu ljudi, a održan je na stogodišnjicu smrti Emili Dejvison Vilding, aktivistkinje koja se borila za pravo glasa žena u Britaniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *