Serija Seks i grad proslavila petnaesti rođendan

Pre petnaest godina, 6. juna 1998, godine, HBO je emitovala prvu epizodu danas veće kultne serije Seks i grad. Četiri glavne junakinje, Šarlot, Samanta, Miranda i Keri, uticale su na stil miliona žena širom sveta kao i na savremenu modu, ali i način razmišljanja i stil života.

Ova serija razbila je mnoge tabue vezane za muško ženske odnose i žensku seksualnost, a žene širom sveta su volele ovu seriju zato što su, tragajući za idelanom ljubavlju, mogle da se poistovete sa jednom od junakinja. Baš zbog toga, serija je i danas aktuelna kao i prve godine prikazivanja, koliko god puta da je reprizira beleži skoro jednaku gledanost.

Pored uticaja koji je serija imala na žene kada su u pitanju zabranjene teme, serija Seks i grad je jedna od prvih u kojima se otvoreno pričalo o vibratoru, imala je ogroman uticaj na modu, uvela je jedan sasvim nov stil i pokazala da eksperimentisanje sa smelim odevnim kombinacijama ne mora biti promašaj već može biti modni hit.

Foto: flavorwire.com
Foto: flavorwire.com

Četiri glavne junakinje, karakterno potuno različite, pokazale su da ženska prijateljstva mogu biti veoma čvrsta i da iskrenost igra, kao i u drugim odnosima, ogromnu ulogu kada je prijateljstvo u pitanju.

U međuvremenu, Sara Džesika Parker je postala ikona stila zahvaljujući glavnoj ulozi koju je imala u seriji a nekoliko već poznatih modnih brendova kao što su Guči, Prada.  Dolče Gabana, Džon Galiano, Žan Pol Gotje, Dior, Manolo Blanik, postali su mera i modnog i životnog stila.

Za sve ove godine, serija Seks i grad je imala 50 Emi nominacija, 24 nominacija za Zlatni globus, a osvojila je 7 Emi nagrada I 8 Zlatnih globusa.

Na ovoj seriji stasalo je mnogo generacija devojaka. Širom sveta, devojke svojim momcima dodeljuju titulu Velikog, ili Zverke, kako je kod nas prevedeno, a replika “Udaću se za samu sebe” postala je pobednički usklik singl žena širom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *