Ženska tašna rasadnik bakterija

Sigurno ste već čitali da prosečna tastatura sadrži više bakterija nego daska na wc šolji. Ovo, naravno, može da šokira, ali sigurno ćete se više šokirati kad pročitate da su najnovija istraživanja pokazala da prosečna ženska tašna sadrži mnogo više bakterija nego i tastatura.

Istraživanja su pokazala da ženske tašne sadrže bakterije koje su veoma opasne po zdravlje, iste one koje se mogu naći u frižiderima ili mikrotalasnim rernama a koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme uključujući i crevne infekcije, ukoliko ne vršite redovno čišćenje.

Ako vas ovo čudi, tašnu spuštamo svuda, na sedište u javnom prevozu, na pultove u bankama i pošti, na kasama, na stolice u kafićima, no, kako spolja, tašna je i iznutra isto tako puna bakterija koje, kažu oni koji su vršili istraživanja najčešće počinju da se razmnožavaju u maskarama i sjajevima za usne što je prilično alarmantno jer to svakodnevno koristimo.

Iako su kožne tašne uvek na ceni, svaka žena više voli kožnu tašnu nego onu od veštačkih materijala, mora da će vas iznenaditi činjenica da se u kožnim tašnama, zbog  vrste materijala, bakterije mnogo brže razvijaju nego u ovim drugim.

Naravno, sve ovo ne znači da treba da prestanemo da nosimo tašne i da se odričemo onih koje volimo, potrebno je sam redovno  ih čistiti, kako spolja tako i iznutra, isto tako novčanike i nesesere koje nosimo u tašnama, ako je verovati onima koji su vršili ovo istraživanje, potrebno je samo povremeno očistiti tašnu vlažnim maramicama za ruke koje sadrže neko dezinfekciono sredstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *