Home / Tetkina Kuhinja / Rižoto sa sremušem i zeljem
Rižoto sa sremušem i zeljem

Rižoto sa sremušem i zeljem

Sezona je sremuša, pa podsećamo da ga treba konzumirati što više u svežem obliku kao salatu. Predlažemo i jedan pravi prolećni rižoto u kombinaciji sa zeljem.

Potrebno je:

400 g mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 kašičica crvene mlevene paprike

1 kašika suvog povrća

1 veza sremuša

3-4 lista zelja

so i biber

1 šolja pirinča

Propržiti mleveno meso sa sitno seckanim lukom i u to dodati dobro opran pirinač. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati mlevenu papriku, suvo povrće i naliti sa 2 i po šolje vode. Promešati i krčkati na tihoj vatri oko 15 minuta. Kada pirinač do pola upije tečnost, dodati sitno seckani sremuš i zelje, promešati i staviti sve u rernu na 200 stepeni da se peče oko 30 minuta. Služi se sa pavlakom i svežom zelenom salatom ili svežim sremušem.

rizoto sa sremusemrizoto sa sremusem 2

Prijatno!

Gordana Radojković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*