Pripremite kožu sa sunčanje

Bliži se leto, sa njim i godišnji odmori i sunčanje, kao što znate, zadnjih godina je UV zračenje mnogo veće nego ranijih godina a koža, bez obzira na to, brže stari kada je dugo izložena suncu, naročito koža lica.

Sada je pravo vreme da počnete sa pripremama kože za godišnji odmor. Poslednjih godina, mnogo se govori o namirnicama koje sadrže beta karoten i likopen, supstance koje prirodno podstiču proizvodnju melanina, pa dermatolozi preporučuju da se sa unosom namirnica koje sadrže ove supstance počne najmanje mesec dana pre izlaganja sunčevim zracima, o kakvom god tipu kože da se radi. To znači da slobodno možete da konzumirate više šargarepe, paradajza, od voća višnje, kajsije, sve ono što će se polako, jedno za drugim, javljati na na pijacama, kao i svo drugo voće i povrće crvene ili narandžaste boje.

Kao što znate, u letnjim mesecima se preporučuje veći unos tečnosti, najmanje litar i po dnevno što pomaže koži da bude hidrirana i zadrži elastičnost.

FreeDitigalPhotos.net

Pre nego što počnete sa sunčanjem trebalo bi da uradite piling kože lica i tela kako biste skinuli mrtve ćelije kože a prvih nekoliko dana sunčanja da koristite sredstva za zaštitu od UV zračenja koje odgovara vašem tipu kože i godinama. Prvih nekoliko dana treba koristiti sredstva sa visokim zaštitnim faktorom kako biste sprečili da dobijete opekotine od sunca a kada dobijete malo boje možete koristiti i ona sa manjim zaštitnim faktorom.

S obzirom da sunčanje isušuje kožu, posle svakog tuširanja bilo bi dobro da kožu dobro namažete nekim nekim uljem kako bi je “nahranili” i sačuvali joj elastičnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *