Krompiruša, muškom rukom napravljena

Za sve vas koji se sećate kako su bake razvlačile kore za pitu i pekle ih u peći na drva, danas čuvenu pitu krompirušu sprema Ivan Sedić, profesionalni kuvar. Mere za ovu pitu su vam sve od oka i po osećaju. Testo se pravi od brašna, soli, ulja i mlake vode a nadev od krompira sečenog na kockice, začinjenog crnim lukom, solju, biberom i uljem.

Zamesite testo, podelite na jufkice i ostavite da odstoji najmanje pola sata
Zamesite testo, podelite na jufkice i ostavite da odstoji najmanje pola sata
Sto prekrijte stolnjakom i rukama razvlačite testo od sredine ka krajevima, ravnomerno, u krug
Sto prekrijte stolnjakom i rukama razvlačite testo od sredine ka krajevima, ravnomerno, u krug
Po ivici testa stavite krompir
Po ivici testa stavite krompir
Rukama savijte ivice pite a onda podignite stolnjak i pustite da se pita sama rola
Rukama savijte ivice pite a onda podignite stolnjak i pustite da se pita sama rola
Urolajte je do polovine
Urolajte je do polovine
A zatim isto uradite sa suprotne strane dok se polovine ne "sretnu"
A zatim isto uradite sa suprotne strane dok se polovine ne „sretnu“
Isecite po sredini
Isecite po sredini
Umotajte krajeve testa
Umotajte krajeve testa
Stavite pitu u pleh i pecite dok ne porumeni
Stavite pitu u pleh i pecite dok ne porumeni
Vruću pitu poprskajte vodom i pokrijte krpom da se ohladi
Vruću pitu poprskajte vodom i pokrijte krpom da se ohladi
Uživajte!
Uživajte!

 

 

 

 

 

 

 

 

4 comments

  1. vidi secer age i pitu zna praviti:)

  2. svaka čast,samo si sve to trebao praviti u kuvarskom odijelu,bilo bi originalnije

  3. svaka čast,samo si sve to trebao praviti u kuvarskom odijelu,bilo bi originalnije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *