Tetkin čokoladni koh

Deca kao deca, vole slatkiše, vole čokoladu, vole nešto što se sprema na „brzaka“, a posebno vole slatkiše koji sprema tetka. Jedno pametno dete reče: „Tetka je isto što i majka, samo što ima više vremena“, a čitav ovaj uvod vodi ka ovom slasnom, brzom tetkinom čokoladnom kohu.

Potrebno:

3 jaja
10 kašika šećera (ravnih)
12 kašika ulja
1 l mleka
3 kašike  kakaa
1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

12 kašika brašna

150 g čokolade

Umutiti jaja sa šećerom i dodati ulje, 12 kašika mleka (odvojenih od ukupne količine mleka), kakaom i brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Masu izliti u pravougaonu tepsiju i  peći kolač u rerni  zagrejanoj na 200 stepeni, oko 15 min. Ohlađeni kolač preliti zagrejanim mlekom, prethodno zaslađenim sa 10 kašika šećera i jednim vanilin šećerom. Kolač će lagano upijati mleko i kad ga potpuno upije preliti ga istopljenom čokoladom.
Prijatno!
Recept poslala: Sanja Tomić

3 comments

  1. Poštovani,
    Kod ovog recepta mi je nejasno da li ukupno ide 20 kašika šećera? (10 koji se mute sa jajima, a 10 kašika koje idu u mleko)
    Pozdrav,
    Zlata Nikolić

  2. U pravu ste, ispušteno u receptu, izvinite.

  3. 10 kasika secera u koru,10 kasika secer u mleko,ravnih.Propust pri kucanju usled sindroma “ Podrazumeva se“.Izvinite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *