Srneće šnicle u saftu

Srneće meso je veoma ukusno a poznato je da meso divljači ima nisku kalorijsku vrednost s obzirom da ima nizak sadržaj masnoća jer se hrani direktno u prirodi i stalno je u pokretu. Osim što je odličan izvor belančevina, odličan je izvor i gvožđa, selena i vitamina iz grupe B. Ako nekada rešite da spremate šnicle od srnećeg mesa, ovo je jedan od načina.

Potrebno je (za 2 osobe):

400 g šnicli

1 veća glavica luka

1-2 šnite suve slanine

1 manji praziluk

2-3 čena belog luka

1 kašičica aleve paprike

1 kašika kečapa

so, biber, bosiljak, origano, peršun, ruzmarin, kim, biber u zrnu

1 kašika prezle

2 dcl vode

Šnicle iseći tanko, istucati tučkom za meso i posoliti, posuti suvim začinima, preliti sa kašikom – dve ulja i ostaviti da prenoći.

Propržiti ih na vrelom ulju da spolja porumene, izvaditi i u istom ulju propržiti seckan crni luk i praziluk, a zatim u to dodati sitno seckanu slaninu i promešati.

Dodati alevu papriku i kečap a zatim poređati šnicle, promešati, naliti sa 2 dcl vode, sipati nekoliko zrna kima i 2-3 zrna bibera, kašičicu soli i ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 1 sat dok ne omekšaju.

Na kraju umešati prezle da se dobije na gustini. Služiti uz pire krompir i kiselu pavlaku.

Prijatno!

Gordana Radojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *