Održana sedma humanitarna Tortijada u Jagodini

U  subotu 13.04.2013. godine, u Jagodini je, sedmi put po redu, održana  Tortijada koja je, kao i svake prethodne godine, okupila mnogo žena koje su svoje  umeće, energiju i ljubav pretočile u preko stotinu torti koje su bile  prava mala remek dela.

Tortijada je održana u restoranu Tigar u sklopu kompleksa Zoološkog vrta i parka Đurđevo brdo. Ova manifestacija takmičarskog karaktera okupila je učesnice iz mnogih gradova Srbije, Jagodine, Niša, Bora, Trstenika, Kruševca, Vršca, Rume, Mladenovca, Zajećara a redovni učesnici iz Makedonije, Skoplja i Makedonske Kamenice došli su i ove godine, tako da je ovaj događaj imao internacionalni karakter.

Nagrađena je torta u kategoriji „Najudaljenija torta“ koja je stigla iz najudaljenijeg mesta i to je ovog puta bila torta iz Makedonske Kamenice, nagrade su dobije najstarija i najmlađa učesnica a Vesna Atković iz Rume je dobitnica Grand Prix-a koji se prvi put dodeljuje ove godine  dugogodišnjoj redovnoj učesnici i pobednici. Osim toga, nagrađene su  torte u kategorijama za najlepšu svečanu tortu, najlepšu tortu sa šlagom, kao i najlepšu dečiju tortu. Žiri je imao jako težak zadatak jer je svaka torta bila urađena sa puno pažnje, mašte i truda.

Humanitarni karakter Tortijade je najznačajniji jer su torte  poklonjene, kao i prethodnih godina,  Školi za učenike oštećenog sluha i govora „11 maj“, Manastiru Sveta Petka,  Udruženju obolelih lica u Paraćinu, Društvu za pomoć osobama sa posebnim potrebama, Centru za dnevni boravak dece i omladine sa autizmom, Gerontološkom centru u Jagodini, Centru za socijalni rad u Ćupriji, Centru za samostalni život invalida Jagodina, deci i starima koji su na programu Narodne kuhinje Crvenog krsta kao i porodicama sa mnogo dece.

Organizator Tortijade je udruženje građana „Slatki Osmeh“ čije su članice žene okupljene oko ideji da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija a uz to se druže, sarađuju, šire nova poznanstva i slatku, humanu ideju.

Generalni sponzor ovogodišnje Tortijade bio je Dijamant iz Zrenjanina a prvonagrađeni su, osim lepih poklona, dobili i vaučere za letovanje od turističkih agencija Atlantik, Sky Travel i Galaktiko iz Jagodine.

Slatka tradicija u Jagodini izmamila je i ovog puta mnogo slatkih osmeha i pokazala je da mala pažnja ima veliki značaj jer su torte stigle u prave ruke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *