Nekada je svet bio jednostavnije mesto

Bez obzira što je ljubav slepa, mi se iscrpljujemo dijetama kako bi izgledale što sličnije nametnunim standardima idealnog izgleda, strepimo da oni ne primate da imamo celulit i mislimo da nas par kilograma viška čine najružnijim ženama na svetu i mučimo sebe da nas zbog toga nijedan muškarac neće ni pogledati ni voleti. O ukusima ne vredi raspravljati ali muškarci izjavljuju da im nekoliko kilograma viška kod žena uopšte ne smeta, više je onih koji vole žene sa oblinama nego one dečačkog izgleda.

Najnovije istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji, jedno od onih koje uglavnom ničemu ne služi ali može da uteši, pokazalo je da muškarci pod stresom radije biraju malo “zaobljenije” žene nego one mršave. Pokušavajući da objasne zašto je to tako, oni koji su radili na ovom istraživanju, rekli su da stanje stresa  muškarca nagoni da traži “udobnost” a da sve to pokazuje da je čovek povezan sa svojim precima, i to onim iz daleke istorije, kada je čovek jedino osećao uznemirenost kada je gladan. Nismo sigurni da nas današnji muškarci, kada su pod stresom, gledaju kao potencijalnu hranu, ali kao što rekosmo, nauka  dozvoljava čudne pretpostavke.

Naporedo sa ovim, iz Kalifornije stižu rezultati ispitivanja sprovedenog na 16.000 žena koje pokazuje da su žene bujnih oblina, širokih kukova i velikih grudi, inteligentnije od mršavih žena i da rađaju inteligentniju decu, drugim rečima, široki kukovi – razvijeniji mozak.

Ovo istraživanje uzeto je kao vrlo ozbiljno pa će rezultati biti objavljeni u časopisu “Evolucija i ljudsko ponašanje”.

I dok negde u svetu pokušavaju da objasne da je inteligentna žena važna za inteligentno potomstvo, industrija lepote se ne smiruje pa je jedna kozmetička kuća, a ko bi drugi, objavila rezultete svog istraživanja koji  pokazuju da kreme za negu lica utiču na raspoloženje žena. Kako kažu, redovnom negom lica možemo ublažiti pa čaki i izlečiti neke vrlo ozbiljne bolesti kao što su psorijaza, anksioznost i depresija. Cilj ne bira sredstva, a cilj za profitom ih baš ne bira. Možda nam u bloskoj budućnosti neće trebati ni dermatolozi ni psiholozi već samo dobra krema za lice.

Da ne bude da se istraživanja bave samo ženama, iz dalekog Tokija stižu alarmantna upozorenja da  ćelavost kod muškaraca utiče na kardiovaskularna oboljenja, što ćelaviji, to slabije srce. Dugugodišnje praćenje preko 40.000 muškaraca pokazalo je da sa ćelavošću dolaze i srčani problemi. Ovo istraživanje je zanemarilo činjenicu da i jedno i drugo dolazi s godinama. Naučnici nisu sigurni zbog čega se ovo dešava ali pretpostavljaju da je za sve kriv muški hormone, testosteron, baš onako kako je za  većinu naših problema kriv estrogen.

Radosna vest stiže opet iz Britanije, u budućnosti ćemo moći umesto voća da jedemo čokoladu bez straha da će preterano uživanje u najomiljenijoj poslastici na svetu dovesti do viška kilograma. Ako se pitate kako, pa lako, ova čokolada će biti obogaćena vitaminom C.

Industrija ženskih grudnjaka će sigurno biti razočarana rezultatima istraživanja koji stižu iz Francuske a koji pokazuju da nošenje grudnjaka uopšte nije zdravo, izaziva bolove u kičmi a ni ne sprečava prirodu da radi svoje, jedino što vizuelno čini ženske grudi lepšim. Stručnjaci upozoravaju da nošenje grudnjaka sa medicinske i fiziološke strane nema nikakvog efekta, da je čak štetno jer dovodi do toga da se mišići koji drže grudi nedovoljno razvijaju pa postepeno gube elastičnost i snagu što dovodi do toga da se žena, jednoga dana, kada skine grudnjak prenerazi šta je ostalo od njenih grudi.

Jedna žena se posle porođaja suočila sa činjenicom da joj raste brada. U početku je pokušavala da je se reši, ali kako je bila očajna, bez posla i novca, rešila je da pusti bradu da vidi šta će se desiti. Istovremeno je počela da piše blog kako bi svoja iskustva podelila sa drugima i nakon što je dobila podršku, shvatila je da je njena brada veoma seksi. Njen život se potpuno promenio, danas radi u cirkusu i nada se da će njena seksi brada privući muškarca njenog života.

Jedan ženski portal objavio je uputstvo kako žene treba da poljube muškarca kako bi ga navele da joj priredi nezaboravnu noć. U najkraćim crticama – ljubite ga polako, učinite svoj poljubac zanimljivim, ne držite ruke na jednom mestu, ljubite ga svuda, pazite na sitne detalje, kao, recimo, gde on gleda, kako gleda i gde su mu ruke. Naš predlog je da ipak dignete ruke od svega toga, previše je to posla.

Ako ste stigle do kraja, nadamo se da shvatate kako imate lep i ispunjen život. Dosada, kao što vidite, može da iznedri svašta.

One comment

  1. Ako je tekst pisan u humoristickom maniru i sa slicnom namerom – ok. Realno nije bas tako, ali uz solidnu kolicinu karikiranja – uvek moze da ispadne tako. Ljudi koji se bave izucavanjem nekih dogadjaja, situacija, odnosa, reakcija svakako zele da pomognu razumevanju istih i treba postovati njihov trud. To naravno ne iskljucuje kriticki osvrt i testiranje navedenih zakljucaka ali ne generalno podsmeh bez argumetacije. Najlakse je tako lepiti etikete. Verujem da vam je podjednako glupo i da neko cele noci godinama provodi sate gledajuci kroz teleskop u nebo za razliku od onih koji vrlo kreativno koriste vreme u prepricavanju i ogovaranju junaka realti programa u orginalnoj duzini ….

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *