Najkopiranije frizure u istoriji

Film je uvek diktirao modne trendove, od frizure do cipela, zahvaljujući svojim ulogama neke filmske glumice su postale modne ikone iako većina njih privatno ne nosi ni približno istu garderobu kao na filmu.

Kada su frizure u pitanju, tu je već druga stvar, većina glumica i privatno nosi frizuru kakvu nosi na filmu, pojedinim glumicama je frizura zaštitni znak. Frizure koje su kopirale milioni i milioni žena širom sveta su frizura En Hatavej, to je najkopiranija frizura prošle godine, Odri Hepbern čija frizura nikada ne izlazi iz mode i Dženifer Aniston koja ima najkopiraniju frizuru modernog doba.

Popularno “šišanje na Hatavej” – kratka kosa koja podseća na mušku frizuru, sa šiškama, se danas smatra najpopularnijom.

Pretprošle godine, titulu najkopiranije frizure nosila je Ema Votson, ona je titulupreuzela  Dženifer Aniston koja je godinama imala najkopiraniju frizuru.

Foto: donna.fanpage.it

Najkopiranije frizure tokom decenija kada je Holivud  diktirao modne trendove bila je frizura glumice Džin Harlou, zbog nje su hiljade i hiljade žena preko noći postajale platinaste plavuše sa dugom, talasastom kosom. Rita Hejvort je u modu uvela crvenu kosu a onda je Odri Hepbern u modu vratila prirodnu boju kose.

Devedesetih godina, veoma popularne serije “Beverli HIls 90210” i “Seks i grad” su takođe dovele do toga da mnogo žena ima istu frizuru, uglavnom kao glumice Šenon Doerti  i Sara Džesika Parker. Prva je promovisala “mirnu”, ravnu, dugu kosu, druga divlju, kovrdžavu, koja je dozvoljavala mnogo kombinacija.

Frizuru za kojom su ovih dana Amerikanke prosto “poludele” promovisala je na proslavi svog 49. Rođendana Mišel Obama, a karakterišu je duge šiške.

I dok se glumice ponose svojim frizurama koje kopiraju žene širom sveta, dičeći se titulom frizure godine, statističari kažu da je najkopiranija frizura u istoriji – frizura Fare Fosit, glumice koja je svetsku slavu postigla kao “Čarlijev anđeo” sedamdesetih godina prošlog veka, kada je i ponela svoju prepoznatljivu frizuru koje se kasnije nikada nije odrekla.

Izvor teksta: donna.fanpage.it

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *