FreeDigitalPhotos.net

Kako da vam lak na noktima što duže traje

Lakirani nokti su uvek u modi, uredno nalakirani sa dobro uklopljenom nijansom u odnosu na boju kože i garderobu važniji su od cipela i tašne, prilikom susreta sa ljudima prvo pružamo ruku, rukama gestikuliramo, držimo čašu, šoljicu kafe one su uvek u prvom planu pa okrnjen lak sa noktiju prilično može da nam pokvari izlazak, druženje i raspoloženje.

Koliko brzo de doći do oštećenja laka zavisi od kvaliteta ali i običnih stvari kao što je zakopčavanje dugmadi, obuvanje cipela, otvaranje tašne…

Da bi vam lak na noktima što duže trajao, prvo i osnovno je da nokti moraju biti potupno čisti, neposredno pre lakiranja ne koristite nijedno sredstvo za negu noktiju ili zanoktica jer sloj tog sredstva neće dozvoliti da lak lepo prione za nokat.

FreeDigitalPhotos.net

Lak na noktima obično bude malo svetlije nijanse kada ga namažemo pa smo sklone da mažemo nekoliko slojeva kako bi dobile onu pravu zbog koje smo taj lak i kupile. Vodite računa da sloj laka koji nanosite ne bude previše debeo, lakše će se oštetiti, mažite najviše dva sloja i to nakon što višak laka eliminišete četkicom na ivici bočice.

Pošto nokte lakiramo od korena ka vrhu, odličan mali trki koji će sprečiti lak da se ošteti je da spoljnu ivicu, vrh nokta, premažete horizontalno tankim slojem laka, ovo će stvoriti neku vrstu zaštite ovog najosetljivijeg dela nokta kada su oštećenja laka u pitanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *