Idealan za krizno vreme – Boho stil

Boho stil ili boemski stil, naziv je nastao kao skraćenica reči bohemian (boem) nastao je početkom ovog veka a najbliži je hipi ili džipsi stilu, ukratko, radi se o malo neformalnom stilu koji dozvoljava mnogo, da stare i pomalo demode delove garderobe, i po materijalima i dizjanerski, uklapate sa  trenutno aktuelnom i modernom garderobom.

Od kako je sredinom prošle decenije postajao popularniji, deo je kolekcije mnogih svetskih dizajnera.

Ovaj stil karakteriše puno etno detalja, slojevito oblačenje, puno boja, dopušta da se razlikujete i svom oblačenju date lični pečat.

Kako živimo u vreme krize koja nas ograničava u mnogo toga pa i u sezonskoj kupovini, predviđanja su da će ovog proleća i leta boho stil biti jedan od dominantnih stilova u oblačenju.

Foto: http://www.polyvore.com/

Boho stil dozvoljava skoro sve kombinacije mada morate biti pažljivi sa bojama, dozvoljene su tunike, rese, ravna obuća, dosta nabora, perle, kaiševi sa velikim kopčama koji će se sa struka spustiti na kukove, karneri, čipka, pamuk i svila, krupni komadi nakita, kombinacije sa teksasom, cvetni dezeni, sve dužine, velike torbe, marame, ešarpe, otkriveno jedno rame i uz sve to malo slobodnije frizure, odnosno frizure koje su prirodne, bez previše peglanja kose.

Najbliže onome što možete kupiti kod nas a da se može kombinovati sa onim što već imate, suknjama, pantalonama i obućom možete kupiti u India šopovima.

Foto: http://www.polyvore.com/

Ove godine, dominiraće boho, romantičan stil, ako ste hrabre i dobre u spajanju naoko nespojivom, uspećete da budete šik i ponovo će obućom dominirati kaubojske čizme, one letnje koje se nose na bosu nogu ali u bojama zemlje, nikako one živih boja.

Ne zaboravite da pregledate svoje ormare, a ako se bavite ručnim radovima, ovaj stil dozvoljava, čak zahteva, kukičane i vezene detalje.

Foto: http://www.polyvore.com/

Foto u zaglavlju: zmalfashion.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *